Äripäev • 4. november 2015 kell 13:21

Jehoova tunnistajad tõmbavad koomale

Jehoova tunnistajate ristimine Austraalias Melbourne'is.  Foto: EPA

Jehoova tunnistajate peakorter vähendab harukontorite inimeste arvu veerandi võrra, kirjutab Helsingin Sanomat, lisades, et Soomele tähendab see 30-40 inimest vähem.

Lisaks tuleb katkestada harukontorite suured ehitusprojektid või neid piirata. 

Samuti on käsk anda harvem välja Jehoova tunnistajate levitatavaid ajakirju Vahitorn ja Ärgake. Edaspidi hakkavad need ilmuma igal teisel kuul, üks kuu Vahitorn, teine kuu Ärgake.

Soome Jehoova tunnistajate kõneisik Veikko Leinonen möönab, et vähemalt ehituses on suunamuutus suur. Soome harukontor sai muudatustest teatava kirja septembris ja see tuli Leinoneni sõnul suure üllatusena. Tema sõnul tuleb mitmes riigis kiiresti suuri ehitusi seisma panna.

Leinoneni sõnul pole tegu siiski säästuprogrammiga või sellega, et Jehoova tunnistajad on rahalistes raskustes. „Jehoova tunnistajate tegevus põhineb annetustel, nende hulk pole vähenenud.“ Leinoneni sõnul muutub tegevus lihtsalt vaimsemaks.

Jehoova tunnistajate ehitustegevust kogu maailmas juhitakse neljast keskusest, Soome ehitustöid otsustab Saksa keskus. Leinoneni sõnul võeti kolm-neli aastat tagasi suund sellele, et harukontoritele on rohkem ruumi vaja, nüüd on võetud suurtele projektidele lisaaega.

Leinoneni sõnul on teavitatud kõiki, kes peavad lahkuma.

Soomes on 19 000 Jehoova tunnistajat ja 180 kuningriigi saali.

Hetkel kuum