Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lojaalsus võib USA investoritele saatuslikuks saada

  Foto: EPA

  Ameeriklaste soovimatus piiritaha investeerida võib järgmistel aastatetel saada nende suurimaks komistuskiviks.

  Henderson Global Investors’i Põhja-Ameerika osakonna juhi Chuck Thompsoni sõnul investeerib 77% ameeriklastest oma raha kodumaale. Ameeriklasi edastavad kodumaale investeerimises vaid kanadalased.
  “Investorid peavad selgelt jätakama oma raha paigutamist mitmekesiselt, üle maailma, olles avatud teistele arenenud turgudele ning teadma, et rahvusvahelistel turgudel on palju enam võimalusi kui USA-s,” sõnas Schwab’i investeerimisjuht Omar Aguilar.
  Üks suurimaid aspekte, mis investeerimismaastikku muudab, on lahknev rahanduspoliitika.
  USA Föderaalreserv on teistest maailma keskpankadest eespool olnud, olles hoidnud intressimäärad viimased seitse aastat nullilähedal ning pumbates ligi 4 triljonit dollarit finantssüsteemi.
  Paljud aga usuvad, et detsembris alustab Föderaalreserv pikaajalist, kuid aeglast intressimäärade tõstmise protsessi. Euroopa ja Jaapani keskpangad aga jätkavad majanduse elavdamist, lastes üha enam sularaha ringlusesse.
  “Enam kui 20 keskpanka on viimasel aastal intressimäärasid kärpinud. USA aga kavatseb ujuda vastuvoolu. See aga võib põhjustada volatiilsust,” sõnas Oppenheimer Funds varahalduse juht Mark Hamilton.
  “Võimalusi veel on, kuid me oleme USA-s muutunud ettevaatlikuks,” sõnas ta.
  Mõõdetuna S&P 500 vaatenurgast, on USA majandus 2015. aastal vaevu positiivne, kuna ettevõtete kasumid on langenud.
  Hamilton soovitab aga investeerida väljapoole USA-d, kus intressimäärade poliitika on soodsam ning investoritel on võimalik teha tarku investeeringuid.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Tallinna börs tõusis viiendat päeva järjest Indeks kahe kuu tipus
Tallinna börs tõusis täna viiendat päeva järjest ning jõudis kõrgeima tasemeni alates 13. juunist. Põhinimekirja aktsiate seas oli vaid kaks langejat, tõusu juhtis sarnaselt eilsega Hespori aktsia.
Tallinna börs tõusis täna viiendat päeva järjest ning jõudis kõrgeima tasemeni alates 13. juunist. Põhinimekirja aktsiate seas oli vaid kaks langejat, tõusu juhtis sarnaselt eilsega Hespori aktsia.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Elektriturureform – mida me sellest teame ja mis on veel varjul
Valitsuskoalitsiooni lubatud elektriturureformi ootavad pikisilmi kõik kodutarbijad, kuid praeguse seisuga on elektrimüüjatel veel küsimusi rohkem kui vastuseid. Ootamatult kalli hinnaga kodanikuelektri üks kõrvalmõjusid võib aga olla fikseeritud pakettide hinnalangus.
Valitsuskoalitsiooni lubatud elektriturureformi ootavad pikisilmi kõik kodutarbijad, kuid praeguse seisuga on elektrimüüjatel veel küsimusi rohkem kui vastuseid. Ootamatult kalli hinnaga kodanikuelektri üks kõrvalmõjusid võib aga olla fikseeritud pakettide hinnalangus.
Eesti toidukaup on kohati kallim kui Soomes
Kuigi Eesti hindu on peetud Soomega võrreldes soodsaks, siis enam see vähemalt toidupoes paika ei pea, kirjutab Helsingin Sanomat, kes võrdles poekettide hindu.
Kuigi Eesti hindu on peetud Soomega võrreldes soodsaks, siis enam see vähemalt toidupoes paika ei pea, kirjutab Helsingin Sanomat, kes võrdles poekettide hindu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.