Pille Ivask • 13. november 2015 kell 6:01

Prantsuse majandus kasvas veidi

Prantsuse majandus kasvas veidi  Foto: epa

Prantsusmaa majandus kasvas kolmandas kvartalis 0,3 protsendi võrra, vahendab Bloomberg.

Majanduskasvu põhjustasid madal nafta hind ning rahapoliitika stimuleerimine, mis tõid kaasa suuremad tarbijakulutused ning kasvatasid nõudlust teenuste järele.

Nii Euroopa Komisjon kui Prantsusmaa valitsus prognoosivad riigile tänavu 1,1 protsendi suurust majanduskasvu. Küll aga on majanduseksperdid veidi mures järgmise aasta pärast, mil majanduskasvu võivad hakata pärssima vähenev rahvusvaheline nõudlus ning varasemate investeeringute vähesus.

Barclays Capitali analüütik Francois Cabau märkis, et kvartaalses lõikes on Prantsusmaa majanduse puhul näha palju volatiilsust ja lisas, et kui investeeringud Prantsusmaale ei naase, ei suuda kodumajapidamiste suurenenud kulutused majanduskasvul hinge sees hoida.

Hetkel kuum