Harry Tuul • 20. november 2015 kell 5:55

Võimuvõitlus hüpitas Keskerakonna esiparteiks

Kadri Simson loodab, et kõrge toetuse toel saab erakond peagi võimule.  Foto: Veiko Tõkman, Äripäev

Keskerakonna toetus on novembris suurem kui kahel suurema toetusega valitsusparteil kokku, selgub rahvusringhäälingu tellitud Turu-uuringute ASi valimiseelistuse küsitlusest.

Keskerakonda toetaks 33, Reformierakonda 17 ja sotsiaaldemokraate 13 protsenti valijaist, vahendasid ERRi teleuudised.

Keskerakonna reiting tõusis võrreldes eelmise kuuga kuus protsenti. Turu-uuringute uuringujuht Juhan Kivirähk ütles, et tõenäoliselt on Keskerakonna võimsa toetuse taga suur avalik tähelepanu ning Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni vastasseis erakonna esimehe valimisel.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson kommenteeris täna varahommikul avaldatud erakondade toetusreitinguid pressiteate vahendusel, öeldes, et Keskerakonna toetuse kasvu taga on inimeste lootus, et uuenev Keskerakond suudab murda paremerakondade võimuhaarde, mis on lükanud Eesti seisakusse. Seevastu erakonna esimees hirmutas alles eile õhtul Tallinna TV eetris, et Kadri Simsoni võimuletulekuga võib erakond laguneda.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Hetkel kuum