Mait Kraun • 23. november 2015 kell 20:44

Börs: nädalat alustati langusega

New Yorgi börsil hakkasid aktsiad täna uuesti langema.  Foto: EPA

Eelmine nädal oli USA aktsiaturgude jaoks selle aasta parim. Täna olid aktsiad aga languses, sest energiasektori taastumine pöördus, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,1 protsenti 2086,7 punktini. Eelmisel nädalal tõusis indeks 3,3 protsenti, mis on suurim tõus alates eelmise aasta detsembrist. Dow Jonesi indeks langes 0,2 protsenti 17 792 punktini.

„Tänupüha nädalal on loogiline, et investorid midagi erilist ette ei võta,“ ütles investeerimisfirma Miller Tabak & Co aktsiastrateeg Matt Maley. „Naftaturg ei toeta hindu ning inimesed muretsevad veidi olukorra pärast Brüsselis. Inimesed ei taha pärast 3protsendilist eelmise nädala tõusu kohe ostma hakata.“

Belgia peaminister Charles Michel teatas eile hilisõhtul ajakirjanikele, et riik kardab samasugust rünnakut, nagu oli Pariisis. Oht on tema sõnul väga suur. Ka see survestas aktsiahindu.

Ettevõtete tulemuste hooaeg on aga läbi saamas ning praktiliselt kõik S&P500 indeksi ettevõtted on teatanud oma kolmanda kvartali tulemused. 75 protsenti neist ületas kasumiprognoose. Käibeprognoose ületas aga 44 protsenti ettevõtetest.

WTI toornafta odavnes täna 0,12 protsenti ja Brent lisas 0,56 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 41,85 ja 44,91 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind langes 0,8 protsenti ja unts maksab 1067 dollarit.

 

Hetkel kuum