Äripäev • 24. november 2015 kell 11:32

Süüria mässulised teatasid hukkunud Vene piloodist

Süüria mässulised teatasid hukkunud Vene piloodist  Foto: epa

Üks Süüria opositsioonivõitlejate rühmitus teatas, et Türgi piiril allatulistatud Vene pommitaja Su-24 üks piloot on surnud, vahendas AP.

The Telegraph kirjutas, et Moskva andmetel on üks kahest piloodist hukkunud ning teine turkmeenide käes vangis.

Samas aga vahendab Associated Press mässuliste esindaja sõnu, kelle väitel üritasid katapulteerunud Vene piloodid maanduda valitsuse kontrolli all olevale maale, kuid nende pihta avati maapinnalt tuli ning üks neist hukkus õhus. Surnukeha maandus mässuliste kontrolli all olevale maa-alale. Teise piloodi saatus on AP andmetel veel teadmata.

Sotsiaalvõrgustikus ringleb juba lindistus, millel on näha piloodi maas lamav keha, mida ümbritsevad relvastatud mehed. CNN Türk on teatanud, et ühe piloodi võtsid kinni turkmeenid ning et teise otsingud jätkuvad.

Täna hommikul kell 9.20 Türgi (ja ka Eesti) aja järgi tulistasid Türgi ründelennukid F-16 alla väidetavalt piiri rikkunud Vene ründaja Su-24. Türgi peastaabi sõnul anti enne tule avamist pilootidele kümme hoiatust.

Venemaa toetab Süürias president Bashar al-Assadi võitlust terrorirühmituse Islamiriik ja opositsiooni mässuliste vastu.

Hetkel kuum