Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FIFAs jätkub vahistamislaine

  Šveitsi hotellis Baur au Lac arreteeriti täna kaks FIFA asepresidenti.Foto: EPA

  Sajandi suurim jalgpalliskandaal sai jätku, kui politsei vahistas täna Šveitsis kaks rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA asepresidenti, kirjutab Bloomberg.

  Šveitsi politsei vahistas täna varahommikul kaks Rahvusvahelise Jalgpalliliidu FIFA ametnikku, kel lasub miljonite dollarite altkäemaksu võtmise kahtlus. Bloombergi andmetel võeti Zürichis asuvas hotellis vahi alla Hondurasest pärit Alfredo Hawit ja Juan Angel Napout Paraguaist ning nende väljaandmist nõuab USA. Mõlemat süüdistatakse altkäemaksu võtmises turundusõiguste müügi eest Lõuna-Ameerika jalpgallivõistlustel ning jalgpalli MMil.
  Hotelli töötaja rääkis he New York Times'ile, et pärast seda, kui õiguskaitseorganite esindajad täna varahommikul hotelli sisenesid, paluti kõigil külastajatel, kes olid fuajees, lahkuda sealt seoses "erakorralise olukorraga".
  Tegemist on käimasoleva korruptsiooniskandaali järgmise vahistamislainega, kirjutab The New York Times. Oodata on, et süüdistus esitatakse rohkem kui kümnele ametnikule.
  Teadaolevalt on USA võimude taotlusel vahistatud juba 12 FIFAga seotud tegelast. Tegemist on peamiselt Lõuna-Ameerika jalgpalliliidu ning Põhja- ja Kesk-Ameerika ja Kariibi mere jalgpalliühenduste ametnikega, keda kahtlustatakse korruptsioonis, rahapesus ja muudes õigusrikkumistes. Kuigi nimesid pole välja öeldud, on teada, et FIFA presidenti Sepp Blatterit nende hulgas ei ole.
  Praegu, 2.-3. detsembrini istub Šveitsis Zürichis koos FIFA täitevkomitee.
  FIFA tegelased luubi all
  Juuni algul, vaid mõni päev pärast ametisse tagasivalimist, astus FIFA president Sepp Blatter organisatsiooni tabanud skandaalide tõttu tagasi.
  27. mail vahistati Švetsis korruptsioonikahtluse tõttu mitu FIFA ametnikku. Hotellis Baur du Lac vahistati kaks FIFA täitevkomitee asepresidenti ja sama komitee juht. Samal päeval algatas Šveitsi politsei kriminaalasja grupi inimeste vastu, keda kahtlustatakse rahapesus seoses jalgpalli MMi korraldajamaa valimisega aastatel 2010, 2018 ja 2022. Süüdistus esitati 14 endisele jalgpalliühenduse tegevametnikule.
  USA justiitsministeeriumi andmeil võtsid FIFA tegelased 24 aasta jooksul altkäemaksudeks umbes 150 miljonit dollarit.
  14. septembril hoiatas USA peaprokurör Loretta Lynch, et lähiajal on oodata rahvusvahelise jalgpalliga seotud inimeste uut vahistamislainet.
  FIFA uus president valitakse ühenduse kongressil 26. veebruaril Zürichis. Kuni valimisteni jätkab presidendina 79aastane Blatter, kes on püsinud selles ametis 1998. aastast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.