• Jaga lugu:

  Soome Pank prognoosib tänavu majanduslangust

  Erkki LiikanenFoto: Scanpix/Reuters

  Soome keskpanga värske majandusprognoosi järgi kahaneb Soome SKP tänavu eelnenud aastaga võrreldes 0,1%.

  Tuleval aastal peaks kasv kiirenema 0,7%-le ja ületuleval aastal 1%-le.
  Soome majanduse kasvunäitajaid survestavad majanduse struktuurimuutused, kulutaseme vähenenud konkurentsivõime ja tööealise elanikkonna vähenemine,“ vahendas Kauppalehti Soome Panga juhi Erkki Liikaneni sõnu.
  Väliskaubandusest Soome majandusele keskpanga hinnangul niipea vedurit ei saa. Mõnevõrra investeeringute lisandumine euroalal tuleval aastal Soome eksporti küll ergutab, kuid majanduskasv tervikuna jääb siiski euroala nõrgimate hulka. Kusagilt ei terenda praegu ei maailmakaubanduse kiiret elavnemist ega eriti konkurentsivõimelisi eksporttooteid, mis varem on ekspordi kiiresti käima tõmmanud.
  Hinnad langevad Soome majanduses tänavu 0,1% ja kasvavad tuleval aastal vaid 0,3%.
  Palgad tõusevad vastavalt kokkulepetele vähe, kuid ikka on tööjõuühiku hind Soomes kasvanud muust euroalast kiiremini. Tootlikkuse kasv on kehv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tesla ületas prognoose
Peale börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, kes ületas analüütikute ootusi, vahendab Yahoo Finance.
Peale börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, kes ületas analüütikute ootusi, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.