Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene peaprokuröri pere rahapesu jäljed viivad Lätti

  Toonane justiitsminister Juri Tšaika ja president Vladimir Putin aastal 2001.Foto: epa

  Läti võimud kontrollivad korruptsioonivastase fondi uurimise tulemusena saadud infot, mille põhjal on tekkinud kahtlus, et Venemaa peaprokuröri Juri Tšaika pere kasutas rahapesuks Läti pankasid.

  Läti finantsinspektsiooni esindaja sõnul on suur osa tehingutest toimunud üle 10 aasta tagasi, kuid kuna väidetavatesse kuritegelikesse skeemidesse võivad olla segatud pangad, siis on see Läti pangandussüsteemile potentsiaalne mainerisk, kirjutas BBC vene toimetus.
  Läti finantsjärelevalve palus uurimise autoritel jagada infot pankade tegevuse kohta, et saada rohkem tõendeid Tšaika perekonna äritegevuse kohta Lätis.
  Korruptsioonivastase fondi andmetel toimetas peaprokurör Tšaika poeg Artjom klassikalise rahapesuskeemi järgi, keerutades mustalt saadud raha. Ta kandis Irkutski hämaratest äridest saadud raha ühte Läti panka, tõstis seda seal ühelt kontolt teisele ja seejärel kandis selle juba Šveitsi panka.
  Fondi andmeil on Tšaika ühel pojal hotell Kreekas ja pangaarved Šveitsis, kuhu kantakse ebaseaduslikul teel saadud raha. Kirjeldatud kuritegelike skeemide seas on Verhnelenski laevandusfirma ülevõtmine ja sealsete laevade müük riiulifirmadele. Uurijateni on jõudnud ka vihje Artjom Tšaika võimalikust osalusest selle laevafirma endise omaniku hukus.
  Peaprokurör Tšaika ja tema kahe poja laia haardega äride tausta uurib Venemaa opositsioonipoliitik Aleksei Navalõni, kes on materjalid avalikustanud ka veebis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA jaemüük püsis juulis juunikuu tasemel
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.