Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa võtab kokku korruptsiooniaastat

  Umbes 10 protsenti Venemaal sel aastal korruptsiooni eest süüdi mõistetutest on õiguskaitseorganite töötajad, rääkis intervjuus Interfaxile Venemaa peaprokurör Juri Tšaika.

  „Sel aastal on korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud 9932 isikut, kellest 984 on õiguskaitseorganite vastutavad tegelased, see teeb 10 protsenti,“ tsiteeris agentuur Tšaikat.
  Tšaika sõnul on korruptsioonikuritegude riigile tekitatud kogukahju umbes 43,8 miljardit rubla ehk umbes 640 miljonit eurot. „Kõigi kuriteoliikide peale kokku moodustab korruptsioonikuritegude tekitatud materiaalne kahju Venemaal umbes 10 protsenti,“ teatas prokurör.
  Tänavu on Venemaal olnud korruptsiooniasjus suuri ja kõmulisi vahistamisi. Kaasaegse Venemaa ajaloos esimest korda vahistati altkäemaksu võtmise süüdistusega ametis olev minister – majandusminister Aleksei Uljukajev.
  Juulis vahistati altkäemaksu saamise süüdistusega Kirovi oblasti juht Nikita Belõhh. Palju kõlapinda on saanud ka siseministeeriumi polkovniku Dmitri Zahhartšenko ja uurimiskomitee kõrgete ametnike kinnipidamine. Venemaa uurimiskomitee Moskva üksuse juhi asetäitja Deniss Nikandrov ja uurimiskomitee isikliku julgeoleku osakonna juht Mihhail Maksimenko on uurimise all kriminaalselt autoriteedilt altkäemaksu võtmise pärast, Zahhartšenko korterist aga leiti 8,5 miljardit rubla (120 miljonit eurot) sularaha.
  Korruptsioonisüüdistused on õhus ka Tšaika enda vastu. Mullu avaldas opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi juhitav korruptsiooni vastu võitlemise fond uuriva dokfilmi, milles esitab tõsiseid korruptsiooni- ja kelmuse süüdistusi peaprokuröri poegade tegevuse suhtes, viidates ka prokuratuuri töötajate osalusele nendes skeemides.
  Eelmise aasta detsembris esitas Navalnõi juhitav fond Šveitsi peaprokuratuurile Tšaika vanema poja Artjom Tšaika peale kaebuse, mis vaadati üle tänavu märtsis. Šveitsi õigusemõistjad aga ei tuvastanud Artjom Tšaika finantstegevuses midagi seadusevastast. Kõik tema peret tabanud süüdistused lükkab ümber ka Venemaa peaprokurör ise. Ning vaatamata Navalnõi vastutegevusele veereb Tšaikade elu järjest ülesmäge: tänavu augustis sai Artjom Tšaikast Siberis asuva Tõreti soolakaevanduse ametlik omanik – tegemist on Venemaa suuruselt teise soolatootjaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Autoaktsiad: GM rõõmustas investoreid, Tesla kurvastas
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.