Meelika Sander-Sõrmus • 11. detsember 2015 kell 14:08

Teraviljakasvatajad investeerisid 8,6 miljonit eurot

Põllumehed investeerisid 8,6 miljonit eurot  Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Rõngus sai 10. detsembril nurgakivi põllumeeste ühistu KEVILI viljaterminal, mis loob Lõuna-Eesti põllumeestele senisest paremad tingimused saagi realiseerimisel. Viljaterminali maksumus on 8,6 miljonit eurot.

Põllumeeste ühistu KEVILI alustas Lõuna-Eesti viljaterminali ehitust, tähistades seda traditsioonilise nurgakivi tseremooniaga. Terminal valmib Rõngus järgmise aasta saagikoristuse hooajaks. See mahutab kokku 50 000 tonni teravilja ja suudab ühes tunnis vastu võtta 400 tonni ehk 16 veoautotäit.

Lõuna terminali puhul rakendab KEVILI kogemusi, mis on saadud Lääne-Virumaal Roodeväljal asuva terminali käivitamisel. Sel hooajal käideldi Roodeväljal kokku 75 000 tonni teravilja ja rapsi. „Lõuna terminal tuleb nii ehituslikult kui ka võimsuse mõttes Roodevälja terminali koopia,” rääkis KEVILI nõukogu esimees Jaak Läänemets, lisades, et kahe terminaliga suudab põllumajandusühistu teenindada senisest suuremat hulka põllumehi ning aidata oma liikmetel kasumlikult toodangut realiseerida.

Vaata fotosid nurgakivi panekust Äripäeva põllumajanduse teemaveebist: www.pollumajandus.ee.

 

Hetkel kuum