Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uurijad: Boriss Nemtsovi mõrva tellis autojuht

  Boriss Nemtsovi mõrvapaik Moskva südalinnas 27. veebruari hilisõhtul.Foto: epa

  Venemaa uurimiskomitee nimetas esmakordselt tagaotsitavaks kuulutatud Ruslan Muhhudinovi opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi mõrva tellijaks ja organiseerijaks. Muhhudinov teenis väidetavalt autojuhina Tšetšeenia pataljonis Sever, mis on Ruslan Kadõrovi otsealluvuses.

  Komitee ametliku esindaja Vladimir Markini sõnul eraldatakse nimetatud kaasus muust uurimisest, vahendas uudisteagentuur Interfax. Samas ei välista uurijad, et mõrval oli ka teisi veel tuvastamata tellijaid. „Ruslan Muhhidonovi suhtes, kes on sooritatud kuritegude tellija ja organisaator ning kes on rahvusvaheliselt tagaotsitav alates novembrist 2015, ning samuti teiste veel tuvastamata isikute suhtes läbi viidav uurimine plaanitakse eraldada iseseisvaks kriminaalasjaks,“ rääkis Markin.
  Ülejäänud kahtlusalustele esitatakse lõplik süüdistus. „Täna plaanivad uurijad esitada süüdistuse lõpliku versiooni Zaur Dadajevile ja Šadid Gubaševile, Temirlan Eskerhanovile ja Hamzat Bahajevile tellimusmõrva sooritamise eest organiseeritud grupeeringus ning ebaseaduslikus tulirelva omandamises, kandmises, veos ja hoidmises,“ teatas Markin.
  Varem on välja tulnud, et mõrva vahetu täideviija oli Zaur Dadajev, kes on samuti pataljon Sever liige. Veel ühe kahtlusaluse Beslan Šavanovi uurimine lõpetati novembris 2015, kuna ta hukkus kinnipidamisel Groznõis.
  Boriss Nemtsovi tütre advokaat Vadim Prohhorov kahtleb versioonis, et tellijaks oli Muhhudinov. „Madalama järgu organisaator – jah. Aga tellijad olid kõrgelseisvad inimesed,“ kommenteeris ta uurimiskomitee teadet. Tema sõnul nimetatakse võimaliku tellijana Muhhudinovit, et viia löök eemale Kadõrovi lähiringist.
  Ka Riigiduuma liige Dmitri Gudkov oli uurmisversiooni suhtes kriitiline. „Nemtsovi mõrva tellis tšetšeenia autojuht Muhhudinov. Olmepõhjustel. Kadedusest tarkuse ja ande vastu. Aitäh uurimiskomitee, me pole ise seda suutnud välja mõelda,“ kirjutas Gudkov Facebookis, vahendas newsru.com.
  Muhhudinov kuulutati tagaotsitavaks 18. novembril. Uurijate andmetel võis ta lahkuda Venemaa territooriumilt ning asub ilmselt Araabia Ühendemiraatides. Samas on portaal Rosbalt viidanud, et Muhhudinov varjab end Tšetšeenias. Seal võib end peita veel üks uurimise figurant, pataljoni Sever jaoülem Ruslan Geremejev. Muhhudinovit on nimetatud Geremejevi autojuhiks.
  Pataljonid Sever ja Jug loodi 2006. aastal otse Tšetšeenia riigijuhile Ramzan Kadõrovi alluvusse ning kuuluvad siseministeeriumi vägede koosseisu.
  Boriss Nemtsovi tapeti Moskva südalinnas 27. veebruari hilisõhtul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.