Äripäev • 18. jaanuar 2016
Jaga lugu:

KredEx käendas mullu kokku 65 miljonit eurot

KredEx käendas mullu kokku 65 miljonit eurot  Foto: PantherMedia/Scanpix

KredEx käendas ja finantseeris 2015. aastal 369 ettevõtet summas 65 mln eurot. KredExi tugi võimaldas ettevõtetel kaasata pankadest juurde 111 miljonit eurot. Projektide tulemusena plaanitakse luua 600 uut töökohta, teatas KredEx.

„Eelmisel aastal ületas KredExi asutamise algusest ettevõtete poolt kaasatud täiendava finantseerimise maht 1 miljardi euro piiri. Tähelepanuväärne on, et kuni 49 töötajaga ettevõtete osakaal moodustas väljastatud käendusmahust 79%. Töötajate arvu järgi moodustavad mikro- ja väikeettevõtted 92% KredExi klientidest,“ ütles KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver.

Kõige rohkem kasutati KredExi käendust möödunud aastal arvelduskrediitide ja käibelaenude puhul (45% väljastatud mahust), järgnesid investeerimislaenud ja liising (36%) ning pangagarantiid (18%).

Valdkonniti kasutasid KredExi käendust kõige rohkem ehituse (17%), hulgi- ja jaekaubanduse (10%), kutse-, teadus- ja tehnikaalase tegevuse (9%), puidutööstuse (8%), metallitööstuse (8%), haldus- ja abitegevuse (7%), veonduse ja laonduse (7%) ning info ja side (5%) valdkonna ettevõtted. Teiste tegevusalade osakaal jäi aasta jooksul väljastatud käendusmahus alla 5%. Töötleva tööstuse ettevõtete osakaal kokku oli 36%.

Alates 2001. aastast on KredEx käendanud 3200 ettevõtte finantskohustusi summas 539 miljonit eurot, mis on võimaldanud ettevõtetel pankadest kaasata rahastamist summas 1,04 miljardit eurot.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum