Mait Kraun • 19. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Renault kutsub tagasi 15 000 autot

Renault  Foto: EPA

Renault SA kutsub tagasi 15 000 autot, sest uurimine näitas, et nende saastefiltrite süsteem vajab ümbertegemist, vahendab Bloomberg.

Kõne all olevate autode heitgaaside filtreerimissüsteem ei tööta väga kuumade temperatuuride juures. Lisaks sellele ei tööta süsteem ka juhul, kui temperatuur langeb alla 17 kraadi Celsiust, teatas Prantsusmaa keskkonnaminister Segolene Royal intervjuus RTL Radiole. Ministri sõnul võtab iga auto kordategemine üle poole päeva.

Renault kutsub tagasi 15 000 autot, et nende mootor korda teha,“ ütles Royal. Renault pole olukorda veel kommenteerinud.

Autotootja sattus eelmise nädala neljapäeval surve alla, sest kinnitati, et Prantsusmaa uurijad otsisid läbi mitu Renault’ asutust. Uurimine oli seotud heitgaasidega. Teine Prantsuse autotootja – PSA Peugeo Citro?n – ütles, et nende juures pole läbiotsimisi toimunud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum