Äripäev • 19. jaanuar 2016 kell 11:30

Trump ähvardab Apple’i kallale minna

Donald Trump  Foto: epa

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Donald Trump lubas oma võidu korral sundida Apple’i oma tootmise tagasi Ameerika Ühendriikidesse kolima, vahendas Gizmondo.

„Me paneme Apple’i tooma oma neetud arvutite tootmise meie maale, aga mitte teistesse riikidesse,“ teatas Trump eile Liberty ülikoolis esinedes. Ta lisas, et kavatseb panna neile ettevõtetele, kes on oma tootmise USAst ära kolinud, peale 35% maksu.

Tegelikult kippus Trump talle omaselt liialdama: Apple’i arenduskeskus on Californias Cupertinos ning 2013. aastast toodetakse MacProd Texases, kuid, jah, suurem osa nutitelefone, tahvelarvuteid ja muid vidinaid valmib USAst väljaspool, peamiselt Hiinas ja Taiwanil.

Hetkel kuum