Äripäev • 20 jaanuar 2016

Esimene eestikeelne lend läheb Amsterdami

Nordic Aviationi lennuk.  Foto: Nordic Aviation

Täna alustab lendamist Nordic Aviationi esimene oma lennuk koos Eesti meeskonna ja eestikeelse pardateenindusega.

Tegu on Bombardier CRJ700 tüüpi lennukiga, mis hakkab teenindama peaasjalikult pikemaid lennuliine - Amsterdami, Brüsselit, Kiievit. Avalend stardib Tallinnast Amsterdami poole täna kell 18.10.

Nordic Aviationi juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul on esimese oma lennuki tulek samm lähemale päris lennufirmaks muutumise teel. „Kui siiani oleme rabelenud, et otselennud Tallinnast jätkuksid, ja seda koostööpartnerite abiga ning läbi raskuste, siis siit edasi saame hakata ka kvaliteedile rõhuma. Oma lennukipargi teke ning oma meeskondade olemasolu pardal loob nüüd selleks võimalused,“ kommenteeris Sakkov.

Tegu on esimese õhusõidukiga Nordic Aviationi lennukipargis. Edasi loodab ettevõte liikuda oma lennukitele tempos üks lennuk kuus ehk teine, samuti CRJ700 tüüpi lennumasin peaks alustama lendamist juba veebruaris. Suveks loodab Nordic Aviation kasvatada oma lennukipargi kuue lennukini, mis plaani kohaselt on kõik CRJ-tüüpi õhumasinad.

Hetkel kuum