Äripäev • 21. jaanuar 2016 kell 8:39

Kreml: rubla kurss ainult võngub

Moskva Punane väljak.  Foto: epa

Rubla kursi võnkeid ei saa nimetada languseks, teatas Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov.

„Ma ei kasutaks sõna „kukkumine“. Kurss tõesti muutub, kurss on volatiilne, aga see pole sugugi kukkumine,“ selgitas Putini kõneisik Peskov.

Ta rõhutas, et Venemaa keskpank jälgib „piisavalt tähelepanelikult“ olukorda ja analüüsib asjade seisu. Putini esindaja sõnul pole alust arvata, et keskpangal pole stsenaariumit, mis hoiab ära vapustused. Ta lisas, et selle nädala lõpuni pole Venemaa presidendil ühtegi eraldi nõupidamist plaanis, valitsuse liikmetega kohtub Putin tuleval nädalal.

Täna tõusid dollar ja euro Moskva börsi avanedes rekordkõrgele: Moskva aja järgi keskpäeval (ehk pool tundi tagasi) maksis dollar 85 rubla ja euro tõusis üle 93 rubla. Seejuures oli börsi avanedes dollari kurss 82,2 rubla ning euro 89,5 rubla.

Eile õhtul ütles Venemaa Keskpanga juht Elvira Nabiullina, et rubla kurss on lähedal „fundamentaalsele tasemele“. Keskpank ei näe praegu tema sõnul põhjust valuutaturule sekkuda, kuna finantsstabiilsusele pole ohtu.

Hetkel kuum