Sirje Rank • 26. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Rehn soovitab Soomele Eesti „vaese mehe“ maksumudelit

Olli Rehn  Foto: Scanpix/Reuters

Soome majandusminister Olli Rehn soovitab Soomes kasutusele võtta reinvesteeritud kasumi maksuvabastuse nagu Eestis, et ergutada investeeringuid.

Praegu kavatsevad Soome börsiettevõtted sel kevadel ligi 11 miljardit eurot dividendidena välja võtta. Kuidas saaks ergutada ettevõtteid kas või osa sellest hoopis investeerima, sest vaid uus tehnoloogia ja uued seadmed toovad tootlikkuse tõusu ja aitavad konkurentsis püsida, arutleb Rehn oma blogis.

Ta soovitab Soomel võtta eeskuju Eestist, kus ettevõte saab investeeringud maksustavast tulust maha arvata. See ei löö auku ka valitsuse tuludesse, olgu pealegi, et tegemist on "vaese mehe Eesti maksumudeliga".

Rehn kirjutab, et ettevõtteid motiveeriks investeerima, kui reinvesteeritud kasumit maksustataks näiteks madalama määraga kui välja võetud dividende. See toimis 1970. ja 1980. aastate Soomes ja toimib praegu Eestis. „Miks me ei võiks samamoodi teha?“ küsib Rehn.

Jaga lugu:
Hetkel kuum