Äripäev • 1. veebruar 2016
Jaga lugu:

Põhjamaad kaaluvad ühtset ühistranspordi piletisüsteemi

Majandusminister Kristen Michal  Foto: Eiko Kink, Äripäev

Majandusminister Kristen Michal kohtub Lapimaal põhjamaade transpordi- ja IT-ministritega, et leida digitaalsete transporditeenuste koostöövõimalusi.

"Tallinn ja Helsingi valmistavad juba mõnda aega ette ühise piletisüsteemi arendamist. See võimaldaks sõita ükskõik millise transpordikaardi või pangakaardiga nii Tallinna kui Helsingi ühistranspordis," tõi Michal näite.

Mugavam piletisüsteem soodustab ka ühistranspordi laiemat kasutamist ning vähendab autode hulka linnatänavatel. Autode kapitalikulu on väga suur ning uuringud on näidanud, et keskmine auto seisab 95% ajast.

Soomes on kaalumisel selline süsteem liikuvuspaketina, nimega Mobility as a Service ehk MaaS. Näiteks saaks kasutaja osta paketi, mis koosneb teatud hulgast bussi- ja taksosõitudest, auto- ja jalgrattarendist, kaugliini bussisõitudest ja rongipiletitest. Selle tulemusel muutuksid inimeste liikumisvõimalused nii kodumaal kui seda teenust pakkuvates riikides kasutajale mugavamaks, mitmekesisemaks ning keskkonnasäästlikumaks.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum