Põhjamaad kaaluvad ühtset ühistranspordi piletisüsteemi

01. veebruar 2016, 15:45
Majandusminister Kristen Michal
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160201/NEWS/160209957/AR/0/AR-160209957.jpg

Majandusminister Kristen Michal kohtub Lapimaal põhjamaade transpordi- ja IT-ministritega, et leida digitaalsete transporditeenuste koostöövõimalusi.

"Tallinn ja Helsingi valmistavad juba mõnda aega ette ühise piletisüsteemi arendamist. See võimaldaks sõita ükskõik millise transpordikaardi või pangakaardiga nii Tallinna kui Helsingi ühistranspordis," tõi Michal näite.

Mugavam piletisüsteem soodustab ka ühistranspordi laiemat kasutamist ning vähendab autode hulka linnatänavatel. Autode kapitalikulu on väga suur ning uuringud on näidanud, et keskmine auto seisab 95% ajast.

Soomes on kaalumisel selline süsteem liikuvuspaketina, nimega Mobility as a Service ehk MaaS. Näiteks saaks kasutaja osta paketi, mis koosneb teatud hulgast bussi- ja taksosõitudest, auto- ja jalgrattarendist, kaugliini bussisõitudest ja rongipiletitest. Selle tulemusel muutuksid inimeste liikumisvõimalused nii kodumaal kui seda teenust pakkuvates riikides kasutajale mugavamaks, mitmekesisemaks ning keskkonnasäästlikumaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. February 2016, 15:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing