Harry Tuul • 4. veebruar 2016 kell 12:45

Elisa: YouTube ja Netflix peaksid meile maksma

Sami Seppänen  Foto: Eiko Kink

Elisa juhi Sami Seppäneni sõnul peaksid videoteenuste gigandid YouTube ja Netflix firmale tasu maksma.

Elisa Eesti võrgus kulub 80 protsenti internetikasutusest videote vaatamise peale, mis ühest küljest toob firmale küll palju 4G kasutajaid, aga teisest küljest tekitab Elisa juhi Sami Seppäneni sõnul ebaõiglase olukorra, sest YouTube ei maksa Elisale võrgu kasutamise eest mitte midagi, kirjutas tehnoloogiaportaal Geenius.

Seppäneni arvates peaks Google ja teised suurfirmad operaatoritele maksma selle eest, et inimesed saavad operaatorite ehitatud võrgus suures mahus videosid vaadata, mis teenib videokeskkondade omanikele korralikult kasumit.

„See oli üks õnnelikumaid päevi, kui Comcast [võrguühenduste pakkuja - toim.] ja Netflix said USAs kokkuleppele ja raha hakkas liikuma. Teine selline asi oli vist Rootsis. Aga siis need lõppesid. Ma arvasin, et nüüd neid hakkab tulema,“ rääkis Seppänen.

Loe täisartiklit portaalist Geenius.

Hetkel kuum