Ave Lepik • 16. veebruar 2016
Jaga lugu:

Sarkozy annab selgitusi finantskuritegude uurijatele

Prantsusmaa ekspresident Nicolas Sarkozy  Foto: epa

Prantsusmaa ekspresident Nicolas Sarkozy annab täna Pariisi kohtus finantskuritegude uurimisosakonnas ütlusi seoses nn Bygmalioni afääriga.

Prantsuse telekanal BFM-TV teatas, et Sarkozyl tuleb selgitada oma 2012. aasta presidendikampaania rahastamise tagamaid. Uurimine on seotud PR-firmaga Bygmalion, mille kaudu liikus osa tema valimismaratoni rahadest. Sarkozy juhitav Rahvaliikumise Liit (UMP) oli Bygmalioni suurklient.

Uurijate väitel esitati PR-firma kaudu fiktiivseid arveid ning tõsteti oluliselt teenuste hinda, et tekitada lisaraha, mis ületas seadusega lubatud kampaania finantseerimispiirid. Seaduse järgi tulnuks parteil ülekulu eest maksta trahve. Väidetavalt tekitas Bygmalioni kaudu liigutatud raha Sarkozy kampaaniale juurde 10-11 miljonit eurot.

Asjaga seoses on uurimise all juba 13 inimest, nii UMP ridadest kui Bygmalionist.

Teatavasti pääses Sarkozy 2012. aastal presidendivalimiste teise vooru, kus tema vastaskandidaat oli Francois Hollande. Hollande kogus 52% häältest, Sarkozy 48%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum