Ka Soome sotsid valmis kaaluma Eesti maksumudelit

18. veebruar 2016, 10:00
Soome Sotsiaaldemokraatliku partei juht Antti Rinne
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160218/NEWS/160219674/AR/0/Soome-Antti-Rinne-maksud.jpg

Tunnistades, et Soomes napib investeeringuid, on ka suurim opositsioonipartei Sotsiaaldemokraadid valmis kaaluma Soomes Eesti maksumudeli sisseviimist, kus ettevõttesse reinvesteeritud tulu ei maksustata.

Soomes arutati seda juba enne Juha Sipilä valitsuse ametisse asumist läinud kevadel, viimasel ajal on teemat üleval hoidnud Soome majandusminister Olli Rehn. Soome vajab investeeringuid, kuid firmad eelistavad maksta rekordilisi dividende.

Olli Rehn on välja pakkunud „vaese mehe“ Eesti maksumudeli, et kindlustada investeeringud. Minu arvates on see väärt kaalumist,“ ütles Kauppalehtile Soome Sotsiaaldemokraatliku partei juht Antti Rinne.   

Rinne möönab intervjuus, et Soome Sotsiaaldemokraadid on olnud ja jääb ka edaspidi pigem palgasaajate parteiks, kuid tunnistab, et suhtumine väikeettevõtlusesse on muutunud soosivamaks. Rinne nimetab seda „uusrenessansiks“ suhtumises väikeettevõtlusesse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. February 2016, 10:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing