Harro Puusild • 1. märts 2016 kell 6:35

Optimism turul: käibekasvu prognoosib 60% töösturitest

Swedbanki tööstussektori juht Raul Kirsimäe.  Foto: Eiko Kink

Swedbank avaldab märtsis tööstusettevõtete uuringu tulemused, kust selgub, et käibekasvu prognoosib tänavu ligikaudu 60% tööstusettevõtetest.

„Julgen öelda, et uuringu tulemused on tugevad. 60% tööstustest arvab, et suudab käibemahtu kasvatada. Neid, kes prognoosivad langust, on suhteliselt vähe,“ ütleb Swedbanki tööstussektori juht Raul Kirsimäe. 

Kirsimäe lisas, et Eesti langevat eksporti on tugevalt mõjutanud Venemaa majanduspiirangud. "Oleme Venemaa tõttu kaotanud palju ekspordimahtu. Meid ei mõjuta ainult majanduspiirangud, vaid ka Venemaa enda reaalne majandusolukord, samuti rubla kurss,“ ütles ta. 

Sihiks on ka Hiina turg

Samas on Kirsimäe sõnul Eesti ekspordigeograafia laienev ja ettevõtted vaatavad aina enam uute turgude poole. „Kui eelmisel aastal joonistus välja, et uus turg, kuhu minna tahetakse, on Saksamaa, siis nüüd tuuakse uue turuna välja Rootsi," märkis ta. 

„Päris paljud ettevõtted on plaaninud lisaks minnaTaani, Suurbritannia ja Läti turule ning 7% vastanutest ütlesid, et tegelevad aktiivselt ka Hiina turuga," lisas Kirsimäe. 

Kokku avaldab uuringus oma arvamust 370 tööstusettevõtet. 

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist Tööstusuudised.ee

Hetkel kuum