Äripäev • 11. märts 2016 kell 7:47

Energiamahukad ettevõtted võivad saada soodsama elektrihinna

Energiamahukad ettevõtted võivad saada soodsama elektrihinna.  Foto: Reuters/Scanpix

Ettevõtlusminister Liisa Oviir pani valitsusele ette kehtestada erinev elektrihind energiaintensiivsetele ettevõtetele.

„Et suurendada uute välisinvesteeringute juurdevoolu ja soodustada eksporti, on vaja sarnaselt naaberriikidele teha energiamahukatele ettevõtetele hinnaerandeid,“ ütles Oviir. „Sealjuures on oluline, et erandid suurtele ei kahjustaks väiketarbijaid,“ lisas ta.

Oviiri hinnangul võrdsustaks suurtööstuse elektrihinna osaline alandamine Eesti investeerimiskeskkonda lähinaabritega. Eesti turu vastu on seni huvi tundnud nii serveripargid kui metalli- ja puidutööstusettevõtted, kes on soodsama investeeringukeskkonna tõttu viinud oma investeeringud mujale.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning rahandusministeerium hakkavad elektrihinna erinevuse kehtestamise võimalusi analüüsima ning välja töötama sobivat metoodikat.

Hetkel kuum