Äripäev • 1 aprill 2016

Statoil vahetab ärinime

Statoili tankla  Foto: Andras Kralla

Statoil Fuel & Retail Eesti AS võtab aprillist koos kontserni teiste ettevõtetega kasutusele uue juriidilise nime Circle K Eesti AS, Statoili kaubamärk jääb aga Eesti teenindusjaamades kasutusele kuni järgmise aasta kevadsuveni, teatas ettevõte.

Ettevõtte ärinime muutus on järgmine etapp möödunud sügisel Alimentation Couche-Tardi kontsernis alanud üleminekust uuele globaalsele kaubamärgile Circle K, mida hakkab kandma ligi 15 000 poodi ja teenindusjaama Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Aasias.

Aprillis muutub vaid ettevõtte juriidiline nimi. Ettevõtte kasutatavad kaubamärgid Statoil ja Statoil 1-2-3, registreerimisnumber ning kõik lepingud, lojaalsusprogramm, kliendikaardid, tooted ja teenused jäävad samaks ja endiselt kehtima.

Circle K Eesti ASi peadirektori Kai Realo kinnitusel on üleminek uuele kaubamärgile sujuv ja järkjärguline üle aasta kestev protsess, mis annab klientidele ja äripartneritele aega uue nimega harjuda. Alates aprillist hakkavad ettevõtte lepingulised kliendid saama arveid Circle K Eesti ASi nimel.

Statoil Fuel & Retail kuulus kuni 2010. aastani Norra nafta- ja gaasiettevõttele Statoil ASA. 2012. aastal omandas Statoil Fuel & Retaili kontserni maailma üks juhtivaid mugavuspoodide valdkonnas tegutsevaid Kanada päritolu jaekaubandusettevõtteid Alimentation Couche-Tard, saades ühtlasi õiguse kasutada Statoili kaubamärki 2021. aastani.

Statoili kaubamärki kasutav Circle K Eesti AS on Eesti vanim ja suurima turuosaga mootorikütuste ning esmatarbekaupade jaemüüja, mis alustas tegevust 1991. aastal. Eestis on 46 Statoili täisteenindus- ja seitse Statoil 1-2-3 automaatjaama ning üks mugavuspood. Ettevõttes töötab ligi 560 inimest, neist pisut üle 500 teenindusjaamades. 

Hetkel kuum