Äripäev • 12. aprill 2016 kell 9:15

Tesla kutsub tagasi 2700 autot

Tesla Model Xi linnamaasturi esitlus Californias.  Foto: Reuters/Scanpix

Elektriautode tootja Tesla teatas esmaspäeval, et kutsub istmeprobleemide tõttu tagasi enamiku Model Xi linnamaasturitest. Ettevõte soovitab autoomanikel mitte lasta istuda kellelgi sõiduki kolmandas reas, enne kui auto on korda tehtud.

Probleemi põhjustas tootmisdefekt ühes istme osas. Tesla teatas, et vigane osa võib põhjustada tagumise istme ettekaldumise õnnetuse ajal, kui inimene sellel kohal istub, vahendas CNN Money. Ettevõttel ei ole infot, et nii oleks õnnetuse ajal juhtunud, kuid selles veenduti testidega.

Kõigil istmetel ei pruugi olla seda probleemi, kuid igaks juhuks vahetab Tesla välja kõik istmed, millel võib viga küljes olla, ja kutsub seetõttu tagasi 2700 luksuslikku linnamaasturit.

Testid tehti enne, kui valmistutui Model Xi Euroopasse tarnima. Testi nõudsid turvaregulaatorid Euroopas, kuid mitte Ameerika Ühendriikides, ütles Tesla esindaja. Sarnased teste tehti ka USA regulaatoritele, kuid seal viga ei ilmnenud. Sellest hoolimata kutsutakse tagasi ka sealsed linnamaasturid.

Erinevalt esimese ja teise rea istmetest, mis toodetakse Teslas, valmisid Model Xi kolmanda rea istmed Austraalias asuvas ettevõttes Futuris. Tesla teatel katab Futuris ka autode tagasikutsumisele minevad kulud.

Tesla tutvustas Model Xi möödunud aasta septembris, kuid suurendas mudeli tootmist alles hiljuti.

Hetkel kuum