Äripäev • 18. aprill 2016 kell 7:48

Endine võrdõigusvolinik korruptsioonikahtlusega uurimise all

Endine võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper.  Foto: Postimees/Scanpix

Uurimise all on endine soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper (37), kes sõlmis volinikuna õigusabilepingu oma venna Kalle-Kaspar Sepperi (36) ja viimase osalusega advokaadibürooga, huvide konfliktiga tegeleb keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude talitus.

«Toetuse saaja on strateegilise hagelemise teenuse tellimisel eiranud huvide konflikti ja korruptsioonivastast seadust.» Nii otsese kriitika väljastab eksvolinik Sepperi aadressil rahandusministeeriumi värske audit, mis analüüsib Norra abiraha kasutamist võrdõigusvoliniku büroos aastatel 2009–2014, kirjutab Postimees.

Huvide konflikt ja korruptsioonivastase seaduse rikkumine seisneb selles, et volinikuna sõlmis aastatel 2010–2015 seda ametit pidanud Sepper 11. juulil 2014 õigusabilepingu advokaadibürooga Sirel & Partnerid. Selle üks praegustest omanikest on Sepperi vandeadvokaadist vend Kalle-Kaspar Sepper, kes auditi järgi oli siis ka lepingu üks allkirjastajatest.

Pikemalt loe Postimehest.

Hetkel kuum