• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Herman Simm võitis Pressinõukogus Eesti Päevalehte

  Herman Simm.Foto: Erik Prozes

  Pressinõukogu arutas Herman Simmi kaebust Eesti Päevalehe LP-s 23. jaanuaril ilmunud artikli „Veiko Kulla: bravuuri ja enesekindlust oli ehk liiga palju“ peale ja otsustas, et leht rikkus head ajakirjandustava.

  Intervjuu Veiko Kullaga räägib 25 aasta tagustest sündmustest. Muu hulgas räägib Veiko Kulla ka Herman Simmist.
  Herman Simm kaebas Pressinõukogule, et artikkel sisaldab tema kohta faktivigu ja sõimu. Kaebaja märgib, et Veiko Kulla väide, et ta varastas politseile humanitaarabi korras saadetud hambaarstikabineti sisustuse, on vale. Herman Simm märkis, et politseile ei ole keegi kunagi mingit hambaravitehnikat ega sisustust saatnud ning tookord viidi läbi sisejuurdlus ja mingit kuritegu selle käigus ei tuvastatud. Herman Simmi sõnul oli tegemist tema eksabikaasale saadetuga ja saatjateks olid naise patsiendid. Samuti peab kaebaja valeks väidet, et ta vallandati „hambaravikabineti sisustuse varguse eest“.
  LP vastas Pressinõukogule, et on intervjueeritava vaba valik, kuidas ajakirjaniku küsimustele vastata, milliseid väiteid esitada ja kanda enda esitatud väidetega kaasnevat vastutust. Leht leiab, et eelkõige on antud juhul väite paikapidavuse eest vastutav Veiko Kulla. Siiski soovis ajakirjanik vältida valeväidete esitamist ja kontrollis põhjalikult esitatud fakte. Seda, et hambaravitehnika vargus siiski aset leidis, kinnitavad tõendid, selgitas toimetus. Kuna kaebaja elab kinnipidamisasutuses, ei olnud ajakirjanikul võimalik küsida tema kommentaari väidetava varguse kohta.
  Pressinõukogu otsustas, et LP rikkus ajakirjanduseetika koodeksi punkti 4.2., mis näeb ette, et konflikti sisaldava materjali puhul peab ajakirjanik ära kuulama kõik osapooled. Pressinõukogu leiab, et Herman Simmi kohta on intervjuus visatud õhku karm faktiline süüdistus (hambaravikabineti sisustuse vargus), mis oleks vajanud Herman Simmi kommentaari.
  Pressinõukogu ei langeta otsust kaebaja poolt viidatud faktivigade kohta, sest pooled ei ole esitanud tõendusmaterjale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.