Äripäev • 7. mai 2016 kell 6:45

Nädal graafikutes: sorime rahakotis

Haigus kahandas Edgar Savisaare eelmise aasta töötasu Tallinna linnapeana.  Foto: Eiko Kink

Selle nädala graafikud sorisid nii Eesti linnapeade kui ka investor Toomase rahakotis. Saime näha, kui palju linnapead palka saavad, ja kui palju raha tõid sisse aktsiad investor Toomase portfellis.

Vaata, kui palju linnapead palka saavad

Tallinna linnapead Edgar Savisaart ootamatult tabanud haigus ja haiguslehel viibimine vähendas tema möödunud aastal saadud töötasu pea poole võrra. 

Investorite tüli viis Eesti idu pankrotti

Tartu ärimeeste Urmas Pasti ja Juhan Kolgi osalusega targa maja süsteemi pakkuv AS Yoga on ettevõtte juhi sõnul pankrotis investorite vahel tõusnud tüli tõttu. „Minu kümne aasta töö läks sinna,“ sõnas Yoga juht ja asutaja Priit Vimberg. 

airBaltic tõrjus Nordica liidrikohalt

Läti riiklik lennufirma airBaltic teatas oma eelmise kuu reisijatearvu, mille järgi on lõunanaabrid Nordicast ette rebinud ja saanud suurimaks lennufirmaks Eestis. Aprillis vedas airBaltic 28 474 reisijat, mida on 64% rohkem kui mullu samal ajal. airBalticu teatel on Nordical reisijaid 4% vähem.

Nafta päästis investor Toomase

Aprill on tavapäraselt börsidel üks säravamaid kuid aastas, kuid seekord kartsid investorid, et pärast märtsikuist rallit on kukkumine valus. Tegelikult polnud olukord sugugi nii halb, kui kardeti. Hullemast aitas päästa energiasektor.

Uute autode müük kasvuteel

Juba kaks kuud järjest on Eestis müüdud rohkem kui 2000 uut sõiduautot. Nelja esimese kuuga on kokku müüdud 7562 uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta sama perioodi müüginumbrid 11,6% võrra. Sealjuures moodustasid uued sõiduautod aprillis poole kogu impordist.

Hetkel kuum