Äripäev • 5. juuli 2016 kell 11:49

Baltic Horizon Fund tuleb börsile

Baltic Horizon Fund tuleb börsile.  Foto: Reuters/Scanpix

Northern Horizon Capital AS viis edukalt lõpule Baltic Horizon Fundi osakute esmase avaliku pakkumise kogumahuga 29,7 miljoni eurot. Koos osakute pakkumisega lõppes Baltic Horizon Fundi ja Baltic Opportunity Fundi (BOF) ühinemine ning fondi osakud noteeritakse Tallinna börsil, teatas Baltic Horizon Fund.

Osakute avalik pakkumine toimus 8.-29. juunil ning see viidi läbi avaliku pakkumisena Rootsis ja suunatud pakkumisena teistes Euroopa riikides. Uut raha kaasati fondi ligikaudu 20,5 miljonit eurot ning osakute märkimises osales üle 200 uue investori.

Kapitali kaasamise järel jõudis 30. juunil lõpule Baltic Horizoni ühendamine Baltic Opportunity Fundiga. Baltic Horizon võttis üle BOFile kuulunud vara ja selle investorid.

BOFi varade hulgas on Coca-Cola Plaza ja Lincona ärikeskus Tallinnas, Europa ärikeskus ja Domus Pro ärikeskus Vilniuses ning Sky Supermarket kaubanduskeskus Riias. Kaasatud kapital paigutatakse vastavalt fondi investeerimisstrateegiale.

Kahe fondi ühendamise järel ületab Balti Horizoni omakapital 50 miljonit eurot ning kõik osakud noteeritakse Nasdaq Tallinna fondiosakute nimekirjas. Kauplemise oodatav alguskuupäev Tallinna börsil on 6. juuli. Kokku noteeritakse börsil ligi 42 miljonit fondiosakut.

Osakute pakkumist kaaskorraldasid Catella ja Swedbank.

Hetkel kuum