Äripäev • 3. august 2016 kell 10:44

Oravad valisid presidendikandidaadi

Oravad valisid presidendikandidaad  Foto: Anti Veermaa

Kolmapäeval kogunenud Reformierakonna juhatus kinnitas erakonna presidendikandidaadiks auesimees Siim Kallase.

„Reformierakond võttis juba kevadel juhatuse tasemel initsiatiivi ning kutsus parlamendierakondi leidma presidendivalimistel ühisosa, eesmärgiga valida Eestile parim president riigikogus. See soov on meil endiselt ja meie presidendikandidaat riigikogus on Siim Kallas,“ teatas Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas pressiteate vahendusel. 

„Reformierakonna huvi on mõistagi leida Siim Kallasele toetust ka teiste erakondade hulgast, kuid loomulikult ei saa me seda automaatselt eeldada ja veel vähem nõuda. Meie soov on parim president Eestile," ütles erakonna esimees. „Juhul kui presidendi valimine riigikogus ebaõnnestub, siis on Reformierakonnal võimalus valimiskogus toetada Marina Kaljuranda,“ lausus Rõivas. „Erakonna juhatus koguneb vajadusel enne igat hääletusvooru arutamaks läbirääkimiste tulemusi teiste parlamendierakondadega,“ lisas Rõivas.

Leidmaks Siim Kallasele riigikogus toetust, moodustas erakonna juhatus läbirääkimiste delegatsiooni, kuhu lisaks Kallasele kuulub Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat. 

Hetkel kuum