• Jaga lugu:

  Kui kaugele on Inglise Keskpank nõus minema?

  Inglise Keskpanga liikmed toetavad rahapoliitika edasist lõdvendamist.Foto: EPA

  Inglise Keskpanga juht Mark Carney tegi eile investoritele selgeks, et negatiivseid intresse ta ei toeta. Samas tekkis küsimus: kus on piir?

  Eilsel keskpanga kohtumisel ei antud konkreetseid suuniseid, millised võiksid olla järgmised sammud. Tõsi, keskpank tunnistas, et intressimäärad viiakse vajadusel 0,25 protsendist madalamale, kirjutab Bloomberg.
  Rahapoliitikud ütlesid, et madalaim tase „on nullile lähedal, aga sellest kõrgem.“
  Keskpanga hiljutised prognoosid võiksid pakkuda vihjeid. Need põhinesid turgude ootustel, mille kohaselt langeb baasintressimäär selle aasta lõpus 0,1 protsendini. Turgude hinnangul püsib see tase 2018. aasta kolmanda kvartalini.
  „Komitee on läinud lõdvema rahapoliitika teed, mis tähendab, et intressimäär võiks langeda 0,1 protsendini. See võiks olla loomulik suund,“ ütles investeerimisfirma Investec ökonomist Chris Hare.
  HSBC panga ökonomistid ütlevad, et Inglise Keskpank võib minna isegi madalamale ning 0,05protsendine intressimäär on täiesti võimalik. ING panga arvates võiks järgmine kärbe toimuda selle aasta novembris.
  Kuna keskpanga liikmed toetavad rahapoliitika edasist lõdvendamist, siis on võimalik, et intresse vähendatakse sellel aastal veel 15 baaspunkti võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.