Mait Kraun • 8. august 2016 kell 13:21

Autojuht: Tesla autopiloot päästis minu elu

Tesla.  Foto: Bloomberg

Missourist pärit mees ütles, et hiljuti rünnakute alla jäänud Tesla autopiloot aitas päästa tema elu, kirjutab CNBC.

Joshua Neally on jurist ja Tesla omanik, kes kasutab tihti ka oma Model X autopilooti. Mees väidab, et auto viis ta eluohtlikus olukorras õigeks ajaks haiglasse.

Tesla autopiloodi süsteem on viimasel ajal olnud rünnakute all, sest mais toimus Floridas õnnetus, mille tõttu sai inimene surma. Neally ütes ajakirjale Slate, et tema kopsudes toimus veresoonte ummistus (bronhiaalne emboolia), mis võib lõppeda surmaga ning Tesla autpiloot viis ta õigeks ajaks 20 miili kaugusel asuvasse haiglasse.

Tesla autopiloodi süsteem on praegu mitme riigiameti uurimise all. Lisaks sellele teatas USA väärtpaberi- ja börsikomitee, et Tesla võis rikkuda seadust, sest hoidis maikuus toimunud õnnetust enne aktsiapakkumist salajas.

Sellel nädalal teatas grupp uurijaid, et nad on leidnud mooduse, kuidas ennast autopiloodi süsteemi sisse häkkida. Nad lisasid, et süsteemi radar on võimalik välja lülitada, mis tähendab, et auto ei näeks enam enda ees olevaid objekte. See ei ole lihtne, aga häkkerid võivad seda kasutada, et põhjustada suuremaid avariisid.

Tesla on teatanud, et autopiloodi funktsiooni nad autodelt ei eemaldata ja selle nime nad ei muuda. Ettevõtte tegevjuht Elon Musk on öelnud, et autopiloot sõidab turvalisemalt kui inimene.

Hetkel kuum