• Jaga lugu:

  Kruuda: süüd kindlasti omaks ei võta

  Tere juht peeti pea kaheks ööpäevaks kinni.Foto: Raul Mee

  Ajakirjanikele täna kättesaamatu olnud Oliver Kruuda kommenteeris Aktuaalsele Kaamerale, et talle süüks pandut ta kindlasti omaks ei võta.

  "Minu arusaamine on, et eksinud me pole," kommenteeris ta
  Kui suuremad võlausaldajad nõuavad pärast kahtlustuste ilmsikstulekut Tere pankrotti, sest saneerimine pole enam võimalik, siis Kruuda sõnul pole see ootus põhjendatud. "Selliste väljaütlemiste taga pole meie igapäevased koostööpartnerid, vaid väike grupp, kes oma ärihuvides olukorda ära kasutab ja soovib menetlust omas suunas lükata," selgitas ta. Ettevõttel on tema sõnul 350 igapäevast partnerit. 
  Ettevõttel on võlgu 50 miljoni euro ulatusest, sellest enamus pankade ees. "Võlgnevused on loetud saneerimiskavas ja koostööpartnerite ning võlausaldajate huvides on kava kiirelt täitma hakata, et saaks võlgnevused ära likvideeritud."
  Lisaks peab Tere tema sõnul müüma ära ühe tootmishoone. "Peame seda tegema, et praegune olukord koheselt ära lõpetada ja rahulikult edasi elada. Ma ei taha ka vastuvoolu ujuda," selgitas ta.
  Teisipäeva hommikul pidasid maksu- ja tolliameti uurijad maksukuritegudes kahtlustatavatena kinni kuus isikut, kelle seas oli ka AS Tere juhatuse liige Oliver Kruuda. Kahtlustuse kohaselt petsid nad riiki 375 000 eurost ilma jätmisega.
  Eesti Päevalehe andmeil esitas Põhja prokuratuur Kruudale kahtlustuse karistusseadustiku paragrahvi 389 alusel, milleks on maksukohustuse varjamine ja tagastusnõude alusetu suurendamine. Seaduse kohaselt on maksuhaldurile andmete esitamata jätmise või valeandmete esitamise eest karistus kas rahaline või kuni viie aastane vangistus.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.