Äripäev • 18. august 2016 kell 18:09

Kruuda: süüd kindlasti omaks ei võta

Tere juht peeti pea kaheks ööpäevaks kinni.  Foto: Raul Mee

Ajakirjanikele täna kättesaamatu olnud Oliver Kruuda kommenteeris Aktuaalsele Kaamerale, et talle süüks pandut ta kindlasti omaks ei võta.

"Minu arusaamine on, et eksinud me pole," kommenteeris ta

Kui suuremad võlausaldajad nõuavad pärast kahtlustuste ilmsikstulekut Tere pankrotti, sest saneerimine pole enam võimalik, siis Kruuda sõnul pole see ootus põhjendatud. "Selliste väljaütlemiste taga pole meie igapäevased koostööpartnerid, vaid väike grupp, kes oma ärihuvides olukorda ära kasutab ja soovib menetlust omas suunas lükata," selgitas ta. Ettevõttel on tema sõnul 350 igapäevast partnerit. 

Ettevõttel on võlgu 50 miljoni euro ulatusest, sellest enamus pankade ees. "Võlgnevused on loetud saneerimiskavas ja koostööpartnerite ning võlausaldajate huvides on kava kiirelt täitma hakata, et saaks võlgnevused ära likvideeritud."

Lisaks peab Tere tema sõnul müüma ära ühe tootmishoone. "Peame seda tegema, et praegune olukord koheselt ära lõpetada ja rahulikult edasi elada. Ma ei taha ka vastuvoolu ujuda," selgitas ta.

Teisipäeva hommikul pidasid maksu- ja tolliameti uurijad maksukuritegudes kahtlustatavatena kinni kuus isikut, kelle seas oli ka AS Tere juhatuse liige Oliver Kruuda. Kahtlustuse kohaselt petsid nad riiki 375 000 eurost ilma jätmisega.

Eesti Päevalehe andmeil esitas Põhja prokuratuur Kruudale kahtlustuse karistusseadustiku paragrahvi 389 alusel, milleks on maksukohustuse varjamine ja tagastusnõude alusetu suurendamine. Seaduse kohaselt on maksuhaldurile andmete esitamata jätmise või valeandmete esitamise eest karistus kas rahaline või kuni viie aastane vangistus.

 

Hetkel kuum