Äripäev • 9 jaanuar 2017

Saneerimist hakatakse muutma

Saneerimine  Foto: Veiko Tõkman

Euroopa Liidus on valminud direktiivi eelnõu, millega plaanitakse ühtlustada liikmesriikides kehtivat ettevõtte saneerimise regulatsiooni ja kehtestada võlgadesse sattunud ettevõtetele võlgadest vabanemise võimalus, vahendab raamatupidaja.ee.

Eestis muutuks direktiivi mõjul eelkõige saneerimisseaduse sätted. Muudatused mõjutavad kõiki ettevõtteid ja isikuid, kes puutuvad kokku saneerimis- ja pankrotimenetlusega.

Üks oluline muudatus on näiteks see, et saneerimismenetlus muudetakse lihtsamaks ja odavamaks. Saneerimiskava ei pea kinnitama kohus, seda võib rakendada ka mitteametlikult, seni kuni kõikide huvigruppide õigused on protsessis tagatud. Saneerimisnõustaja määramine ei pea olema kohustuslik, vaid selle võib määrata vastavalt vajadusele. Saneerimismenetluse kulude optimeerimise eesmärgil peaks ettevõtte juhtidel säilima kontroll ettevõtte igapäevase juhtimise ja varade üle. 

Millised õigused lisanduvad võlausaldajatele ja mis on nn varase hoiatuse mehhanism, loe raamatupidaja.ee-st. 

Viimastel nädalatel on Äripäev kirjutanud ehitusfirmade Bauschmidt ja Riito Ehitus saneerimisest. 

Hetkel kuum