Restorani Leib Resto ja Aed ühe omaniku ja sommeljee Kristjan Peäske sõnul on Eestis vaid üks restoranitest, mida saab tõsiselt võtta.
- Äripäeva restoranikriitikult vähemalt 25 punkti teeninud toidukohad saavad kleebise, millega oma headust klientidele näidata. Foto: Eiko Kink
"
Äripäeva restoranitestid on ainukesed, mida restoranid ja söögikohad ise ka tõsiselt võtavad ja arvestavad, sest Heidi Vihma julgeb enda nime ja näoga kirjutada, arvamust ja hinnangut avaldada," selgitas ta. "Mujal ilmuvate lugude puhul ei tea kunagi, kas tegu on kinni makstud looga või kes kohal käis."
Äripäeva nädalalõpulisa Puhkepäev seab toidukohti kolme kriteeriumi – toit, interjöör ja teenindus – järgi pingeritta juba enam kui 15 aastat (kõiki restoraniteste saab lugeda
www.aripaev.ee/restoranitest). Iga toidukoht võib igas kategoorias koguda kuni 10 punkti ehk kokku 30 punkti.
- 30 punktist vähemalt 25 kogunud restoran saab oma uksele Äripäev soovitab kleebise liimida. Foto: Eiko Kink
Tänasest saavad Äripäeva nädalalõpulisa Puhkepäev kriitikult vähemalt 25 punkti saanud toidukohad enda headust klientidele näidata kleebisega "Äripäev soovitab", mida toitlustuskoha uksele-aknale vm kleepida saab. Esimesena sai kleebise kätte Leib Resto ja Aed, mis värskeimas
testis teenis 28 punkti."Et tiheda konkurentsiga toitlustusäris on silma paistmine oluline, siis aitab see tunnustus ehk taas sammukese selles suunas teha," kommenteeris Äripäeva nädalalõpulisa Puhkepäev toimetaja Hele-Maria Taimla. "Toiduhuvilistele on kleeps aga edaspidi heaks abiliseks maitsvaid roogi ja õdusat atmosfääri pakkuvate söögikohtade leidmisel."
- Restorani üks omanik ja sommeljee Kristjan Peäske (vasakul) koos peakokk Kristo Malmiga täna kätte saadud kleebist restorani sissepääse juurde liimimas. Foto: Eiko Kink
Samasuguse kleepsu pälvivad ettevõtmise algataja Signe Sillasoo sõnul käesolevast aastast alates kõik söögikohad, millele Äripäeva toidukriitik Heidi Vihma annab 25 või rohkem punkti 30 punkti skaalal. Söögikoha juures hinnatakse toite-jooke, teenindust ja interjööri. Igaühe eest on võimalik saada maksimaalselt kümme punkti. Nende kolme hinde summast kujunebki lõplik hinne.
Kleebised väljastab Äripäeva toimetus. Värsketele testitud toidukohtadele saadab toimetus kleebise ise. Lisaks saadetakse Sillasoo sõnul kleebis veel ka sel aastal ilmunud restoranitestides vähemalt 25 punkti teeninud toidukohtadele.
- Esimese "Äripäev soovitab" kleebise sai Tallinna vanalinnas asuv Leib Resto ja Aed. Pildil vasakult Puhkepäeva toimetaja Hele-Maria Taimla, Leib Resto ja Aed peakokk Kristo Malm ning omanik ja sommeljee Kristjan Peäske, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Leib Resto ja Aed omanik ja peakokk Janno Lepik ning ettevõtmise algataja Signe Sillasoo. Foto: Eiko Kink
Seotud lood
Ettemaksed on tehingute tegemisel tavalised, kuid samas kaasnevad nendega alati ka riskid. Pole just harvad olukorrad, kus tarnija ei suuda finantsraskuste või tarneahela häirete tõttu tellimust täita, misjärel võivad ettevõtted oma rahast ilma jääda. Balti riikides tegutsev krediidikindlustusmaakler Credeo pakub koostöös Allianz Trade’iga, üleilmse juhtivettevõttega krediidikindlustuse valdkonnas, ettemaksete kindlustamise teenust, mis pakub lisakaitset just selliste olukordade puhul.