• OMX Baltic0,16%302,14
  • OMX Riga−0,25%892,9
  • OMX Tallinn0,00%2 066,58
  • OMX Vilnius0,22%1 197,53
  • S&P 5000,52%6 173,07
  • DOW 301%43 819,27
  • Nasdaq 0,52%20 273,46
  • FTSE 1000,72%8 798,91
  • Nikkei 2251,43%40 150,79
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%92,15
  • OMX Baltic0,16%302,14
  • OMX Riga−0,25%892,9
  • OMX Tallinn0,00%2 066,58
  • OMX Vilnius0,22%1 197,53
  • S&P 5000,52%6 173,07
  • DOW 301%43 819,27
  • Nasdaq 0,52%20 273,46
  • FTSE 1000,72%8 798,91
  • Nikkei 2251,43%40 150,79
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%92,15
  • 29.08.16, 16:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

"Ainult Äripäeva restoranitesti saab tõsiselt võtta"

Restorani Leib Resto ja Aed ühe omaniku ja sommeljee Kristjan Peäske sõnul on Eestis vaid üks restoranitest, mida saab tõsiselt võtta.
Äripäeva restoranikriitikult vähemalt 25 punkti teeninud toidukohad saavad kleebise, millega oma headust klientidele näidata.
  • Äripäeva restoranikriitikult vähemalt 25 punkti teeninud toidukohad saavad kleebise, millega oma headust klientidele näidata.
  • Foto: Eiko Kink
"Äripäeva restoranitestid on ainukesed, mida restoranid ja söögikohad ise ka tõsiselt võtavad ja arvestavad, sest Heidi Vihma julgeb enda nime ja näoga kirjutada, arvamust ja hinnangut avaldada," selgitas ta. "Mujal ilmuvate lugude puhul ei tea kunagi, kas tegu on kinni makstud looga või kes kohal käis."
Äripäeva nädalalõpulisa Puhkepäev seab toidukohti kolme kriteeriumi – toit, interjöör ja teenindus – järgi pingeritta juba enam kui 15 aastat (kõiki restoraniteste saab lugeda www.aripaev.ee/restoranitest). Iga toidukoht võib igas kategoorias koguda kuni 10 punkti ehk kokku 30 punkti.  
30 punktist vähemalt 25 kogunud restoran saab oma uksele Äripäev soovitab kleebise liimida.
  • 30 punktist vähemalt 25 kogunud restoran saab oma uksele Äripäev soovitab kleebise liimida.
  • Foto: Eiko Kink
Tänasest saavad Äripäeva nädalalõpulisa Puhkepäev kriitikult vähemalt 25 punkti saanud toidukohad enda headust klientidele näidata kleebisega "Äripäev soovitab", mida toitlustuskoha uksele-aknale vm kleepida saab. Esimesena sai kleebise kätte Leib Resto ja Aed, mis värskeimas testis teenis 28 punkti.

Artikkel jätkub pärast reklaami

"Et tiheda konkurentsiga toitlustusäris on silma paistmine oluline, siis aitab see tunnustus ehk taas sammukese selles suunas teha," kommenteeris Äripäeva nädalalõpulisa Puhkepäev toimetaja Hele-Maria Taimla. "Toiduhuvilistele on kleeps aga edaspidi heaks abiliseks maitsvaid roogi ja õdusat atmosfääri pakkuvate söögikohtade leidmisel."
Restorani üks omanik ja sommeljee Kristjan Peäske (vasakul) koos peakokk Kristo Malmiga täna kätte saadud kleebist restorani sissepääse juurde liimimas.
  • Restorani üks omanik ja sommeljee Kristjan Peäske (vasakul) koos peakokk Kristo Malmiga täna kätte saadud kleebist restorani sissepääse juurde liimimas.
  • Foto: Eiko Kink
Samasuguse kleepsu pälvivad ettevõtmise algataja Signe Sillasoo sõnul käesolevast aastast alates kõik söögikohad, millele Äripäeva toidukriitik Heidi Vihma annab 25 või rohkem punkti 30 punkti skaalal. Söögikoha juures hinnatakse toite-jooke, teenindust ja interjööri. Igaühe eest on võimalik saada maksimaalselt kümme punkti. Nende kolme hinde summast kujunebki lõplik hinne.
Kleebised väljastab Äripäeva toimetus. Värsketele testitud toidukohtadele saadab toimetus kleebise ise. Lisaks saadetakse Sillasoo sõnul kleebis veel ka sel aastal ilmunud restoranitestides vähemalt 25 punkti teeninud toidukohtadele.
Esimese "Äripäev soovitab" kleebise sai Tallinna vanalinnas asuv Leib Resto ja Aed. Pildil vasakult Puhkepäeva toimetaja Hele-Maria Taimla, Leib Resto ja Aed peakokk Kristo Malm ning omanik ja sommeljee Kristjan Peäske, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Leib Resto ja Aed omanik ja peakokk Janno Lepik ning ettevõtmise algataja Signe Sillasoo.
  • Esimese "Äripäev soovitab" kleebise sai Tallinna vanalinnas asuv Leib Resto ja Aed. Pildil vasakult Puhkepäeva toimetaja Hele-Maria Taimla, Leib Resto ja Aed peakokk Kristo Malm ning omanik ja sommeljee Kristjan Peäske, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Leib Resto ja Aed omanik ja peakokk Janno Lepik ning ettevõtmise algataja Signe Sillasoo.
  • Foto: Eiko Kink

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 18 p 23 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele