• Jaga lugu:

  Hiina ei paku Euroopa firmadele võrdseid võimalusi

  Robotid Kuka Robotics firma tehases Shanghais.Foto: Reuters/Scanpix

  Euroopa Kaubanduskoda Hiinas hoiatab, et selline olukord ei saa kaua jätkuda, kus Hiina investeeringutele Euroopasse on vaba tee, vastupidises suunas aga ees hulk takistusi.

  Raportis toob koda välja selliste firmade ülesostmise Hiina investorite poolt nagu Itaalia rehvitootja Pirelli ning Saksamaa robootikafirma Kuka. „Peaaegu võimatu on praegustes oludes ette kujutada, et mõnel Euroopa firmal lubataks teha sarnast investeeringut niisama prominentsesse ja arenenud tehnoloogilise võimekusega Hiina ettevõttesse,“ nendib koda oma raportis.
  Koja juht Jörg Wuttke hoiatab, et poliitiliselt ei saa selline olukord kesta.
  Aastal 2015 kasvasid Hiina investeeringud Euroopasse 44%, 20 miljardile dollarile. Tänavu on see summa juba ületatud.
  Kaubandussuhted Hiinaga on terav teema ka USA presidendivalimiste kampaanias. Äsja kirjutas tuntud investor ning USA vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi üks majandusnõunikke Wilbur Ross ajalehes Financial Times, et Hiina WTOga liitumisest johtunud kaubandusšokk oli pigem nullsumma mäng, kus USA töölised ja USA majandus on miinuspoole peal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: õnnetus õnnistab riigi diili iseendaga
Taevas tänatud, et Muhumaal Kuivastu sadamas kaid ramminud parvlaeva Tõll õnnetuses keegi viga ei saanud. Kõlab küüniliselt, kuid ohtlik intsident langes asjaosalistele väga soodsasse konteksti.
Taevas tänatud, et Muhumaal Kuivastu sadamas kaid ramminud parvlaeva Tõll õnnetuses keegi viga ei saanud. Kõlab küüniliselt, kuid ohtlik intsident langes asjaosalistele väga soodsasse konteksti.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.