Briti minister: meie ettevõtjad on laisad

12. september 2016, 08:30
Suurbritannia kaubandusminister Liam Fox
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160912/NEWS/160919986/AR/0/AR-160919986.jpg

Suurbritannia kaubandusminister Liam Fox kritiseeris eravestluses riigi suurettevõtteid, kes on tema meelest liiga laisad, et Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumisest kasu lõigata, vahendab Bloomberg.

Foxi meelest ei võta suurettevõtted ekspordi suurendamist enda jaoks kui midagi, mis oleks rahvuslikes huvides. Vastupidi, selle asemel, et reedeti kõvasti tööd rügada, eelistavad firmajuhid hoopis aega golfiväljakul veeta. “See riik pole enam selline vabakaubanduse eest võitleja, nagu ta kunagi oli. Me oleme oma edu tõttu laisaks ja paksuks muutunud,” kritiseeris minister.

“Mis mõttega üldse globaalset kaubandust ümber kujundada või mis mõttega endale uusi ekspordipartnereid otsida, kui meil pole eksportijaid, kes uutele turgudele läheks?” küsis Fox.  

Suurbritannia valitsuse pressiesindaja on teatanud, et Fox väljendas oma isiklikke arusaamasid ning tegu pole valitsuse seisukohaga. Opositsiooni kuuluv Suurbritannia Tööpartei on Foxi sõnavõtu juba hukka mõistnud ning nõudnud, et ta ettevõtjate ees vabandaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. September 2016, 08:32
Otsi:

Ava täpsem otsing