Renzi: kasinusest saavad kasu vaid sakslased

21. september 2016, 09:00
Matteo Renzi
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160921/NEWS/160929953/AR/0/AR-160929953.jpg

Itaalia peaminister Matteo Renzi lausus, et kasinusmeetmed on kasulikud üksnes Saksamaale, teiste riikide jaoks on kokkuhoiuga kohanemine väga raske, vahendab Bloomberg.

Renzi kurjustas ÜRO välissuhete nõukogu liikmete ees peetud kõnes, et kasinusmeetmete rõhutamine tähendab Euroopa hävitamist. “Missugune riik saab sellest kõige rohkem kasu? See, kes ekspordib kõige rohkem ehk Saksamaa,” ütles ta.

41aastane peaminister on oma poliitilise tuleviku sidunud järgmisel kuul toimuva referendumiga, mille eesmärk on teada saada, kas inimesed toetavad konstitutsioonireformi. Esialgsed küsitlusandmed näitavad, et Renzi kaotab napilt.

Itaalia majandusel on omajagu probleeme, mistõttu seisab Renzi Euroopa Liidu sätestatud karmide eelarvetingimuste vastu.

Samal ajal on halvenenud Renzi suhted Saksamaa kantsleri Angela Merkeli ning Prantsusmaa presidendi Francois Hollande’iga. Näiteks keeldus Renzi osalemast pärast möödunud nädalal Bratislavas peetud tippkohtumist korraldatud pressikonverentsil, põhjendades seda sellega, et ei jaga Merkeli ning Hollande’i majanduslikke või pagulasküsimustega seotud vaateid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. September 2016, 09:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing