• Jaga lugu:

  Kruuda vastaspool: Tere seaduslik esindaja on Rehe

  Jaanus ModyFoto: Andras Kralla

  Tere seaduslik juhataja on Aivar Rehe, kellel on õigus ettevõtte nimel lepinguid sõlmida ja seda esindada, rõhutas advokaat Jaanus Mody, kes on ka Tere ASi uue nõukogu liige.

  Harju maakohus kuulutas 19. oktoobril välja Tere ASi emaettevõtte Elveda OÜ pankroti, mille ettevõte edasi kaebas. Tere juhatajaks nimetati möödunud kolmapäeval senise omaniku ja juhi Oliver Kruuda asemel Aivar Rehe, kes on varem kuulunud Ühinenud Meiereide, Hoiu- ja Hansapanga, maksu- ja tolliameti ning Danske panga tippjuhtkonda.

  Ettevõtte uude nõukogusse kuuluvad Elveda pankrotihaldur vandeadvokaat Maire Arm, piimatootja Halinga OÜ nõukogu esimees Teet Mõtte; aastatel 2005-2010 Teres juhtivatel ametikohtadel töötanud praegune Eesti Talleksi juhatuse esimees Taavi Toots ning viimastel aastatel Tere üle peetud vaidlustes kommertspankasid esindanud Cobalt AB vandeadvokaat Jaanus Mody.

  Äriregistri kandele, mille järgi on Tere juhataja veel Oliver Kruuda, saavad tugineda vaid isikud, kes ei pea olema teadlikud, et juhataja on vahetunud ning kes pole sellest kuulnud, selgitas Mody. "Neid isikuid, kes pole sellest kuulnud, ei tohiks eriti olla, sest info on levinud nii ajakirjanduse kaudu, samuti on Aivar Rehe isiklikult suhelnud," lausus Mody.
  Tere omanikfirma Elveda pankrotihaldur nimetas Rehe Tere uueks juhiks 19. oktoobril. Päev hiljem esitati Harju maakohtule hagiavaldus, milles vaidlustati pankrotihalduri otsus vahetada välja Tere nõukogu ja juhatus.
  Eile peataski Tartu maakohtu registriosakond määrusega Elveda pankrotihalduri eelmise nädala otsuse, millega nimetati Tere uueks juhatajaks ekspankur Aivar Rehe.
  Mody selgitas, et Äriregister ei küsinud uue nõukogu arvamust enne seda otsust. "Meile ühtegi materjali ei saadetud, elektroonselt saime praegu, õhtul (eile - toim) vaid Äriregistri otsuse kätte, muid materjale ei ole saanud," selgitas Mody.
  Ta kinnitas, et nad pöörduvad kindlasti Äriregistri ja Tartu maakohtu poole, et valmistada end ette järgnevaks tegevuseks.
  Kohus on lõpliku otsuse teinud
  Mody selgitas, et pankrotis Elveda ainuaktsionäri otsused on pankrotihalduri poolt seaduslikult tehtud ja jõus. "Pankrotis oleva Elveda juhataja (Allan Viirma - toim) seisukoht on vaid tema seisukoht, seda pole ei kohus ega Äriregister kuidagi kinnitanud," märkis Mody. "Äriregister otsustas vaid tehnilise kande edasilükkamise, kus ei anta hinnanguid juhtkonna vahetuse seaduslikkusele."
  Ta lisas, et seevastu on Elveda pankrotikohtunik Tere juhtkonna vahetuse küsimusi põhjalikult kontrollinud ja leidnud üheselt, et juhtkonna vahetus oli seaduslik. "Tegemist on jõustunud kohtulahendiga, mida ei ole võimalik kuidagi vaidlustada," tõdes ta. 
  Õiguslikult hakkasid pankrotihalduri otsused kehtima ja jõustusid otsuste tegemisest eelmisel nädalal, Äriregistri kanded on vaid suunatud võimalikele kolmandatele isikutele, kes ei pruugi senise kande ekslikkusest teada.
  "Ajakirjandus on juba ka avaldanud ja avaldame veel kord info, et seaduslik nõukogu on pankrotihalduri poolt valitud ja ASi Tere juhatajaks on Aivar Rehe. Oliver Kruudal pole mingeid seaduslikke volitusi ASi Tere esindada," lausus Mody. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.