Alyona Stadnik • 28 november 2016

Läänemaa parim: meie tugevus on tubli kogukond

Maakondade parimaid  Foto: Raul Mee

Läänemaa maakonna edukamate ettevõtete edetabeli võitja, metallitööstusettevõtte K.Met AS müügijuht Raivo Kallas nimetab uue aasta märksõnadena efektiivsust ja inimesi.

Reedel andis Äripäev üle rändkarika Eesti edukaimale ettevõttele ( vaata värsket edetabelit siit) ja tunnustas silma­paistva töö eest maakondade parimaid. 

"Meie edukuse pant on meie inimesed, kõik need 75 inimest, kes meil töötavad ja on meil olnud 25 aastat," lausus Kallas. "See on pikk aeg ja pidev töö. Ei ole sellist ühte nõksu, et teen selle asja ära ja kõik läheb hästi. Siin on töö, töö ja ikka töö."

Ta lisas, et nende suur õnn on see, et töötajad on elavad nende lähikonnas. "Meil on tubli kogukond, me püüame neid toetada ja aidata niipalju kui suudame. Loomulikult ei saa unustada, et tähtis on ka töötasu, mida oleme püüdnud hoida piirkonna tasemel," märkis Kallas. 

Ta tõdes, et palgasurve on olemas. "Kõik me tahaksime natuke rohkem teenida, see on loomulik," lausus Kallas. "2017. aastal tuleb kindlasti palgamuutus, aga praegu ma ei tahaks numbrit välja öelda," sõnas ta.

Küsimusele, mis on kõige tähtsam otsus, mis tuleb järgmisel aastal langetada, vastas Kallas, et ühte kõige tähtsamat ei olegi. "Märksõnadeks on efektiivsus, igaüks peaks andma oma töökohal natukene rohkem kui täna," märkis Kallas. "Oluline märksõna on ka inimene - tänu meie inimestele oleme täna seal, kus me oleme."

Hetkel kuum