• Jaga lugu:

  Ukraina tihedamad suhted ELiga toppavad Hollandi taga

  Lipud Ukraina presidendi administratsiooni ees KiievisFoto: Scanpix/Reuters

  Neljapäeval Brüsselis kogunevad Euroopa Liidu valitsusjuhid püüavad leida sõnastust, mis võimaldaks Hollandil anda oma heakskiidu Euroopa Liidu ja Ukraina assotsiatsioonilepingule, mille üks osa on ka vabakaubandussuhted.

  Hollandlased kogusid allkirju ja panid lepingu kevadel rahvahääletusele, kus see toetust ei leidnud. Tegemist on sama lepinguga, mida 2013. aastal Ukraina presidendiks olnud Viktor Janukovitš Kremli survel allkirjastama ei nõustunud ning millest tõukus rahvaülestõus Maidanil.
  Hollandi peaminister Mark Rutte ootab Brüsselis oma kolleegidelt kinnitust, et see ulatuslik koostööleping ei anna Ukrainale mingeid lubadusi Euroopa Liidu liikmeks saamise kohta ega lubaks julgeolekugarantiisid või täiendavat rahalist toetust, vahendas agentuur Reuters.
  „Kaalul on väga palju,“ ütles agentuurile üks diplomaatiline allikas. „Kui hollandlased assotsiatsioonilepingut ei ratifitseeri, on see läbikukkumine Ukraina jaoks, läbikukkumine Euroopa Liidule ning võit Venemaale.“ Teise diplomaadi sõnul on praegusel hetkel valida kas see variant või mitte midagi.
  Nii arvataksegi, et vajalikud sõnad leitakse, ehkki mitu Ukraina suuremat toetajat Euroopa Liidus on hollandlaste nõudmiste üle nördinud. Teisalt ei saa eirata, et Hollandis lähenevad valimised ning rändevastane äärmuspartei on tugevas pärituules.
  Ülemkogu järel üritab Rutte täpsustatud sõnastusega lepingule saada Hollandi parlamendi toetuse, mis tühistaks rahvahääletuse negatiivse tulemuse.
  Ukrainlastel tuleb ilmselt veel mõnda aega oodata ka lubatud viisalihtsustuse jõustumist, ehkki hädapiduri mehhanismis – kui rändetulv viisalihtsustuse saanud riigist liiga suureks läheb – jõuti Euroopa Liidus kokkuleppele. Aega võib siiski veel minna nädalaid või kuid, kirjutas Financial Times.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.