Kohus peatas Eesti Energia kasuks tehtud otsuse

21. detsember 2016, 08:23
Valitsus otsustas anda Eesti Energiale kinnistu tuulepargiks ilma enampakkumiseta.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161221/NEWS/161229953/AR/0/AR-161229953.jpg

Tallinna halduskohus peatas valitsuse otsuse anda Pärnumaal asuv Tootsi Suursoo tuulepargi kinnistu ilma enampakkumiseta Eesti Energiale.

Kohus kohaldas esialgset õiguskaitset kiireloomulisena tuuleparkide arendaja AS Raisner kaebuse alusel.

Kaebaja esindaja advokaadibüroo Derling partneri Piret Blankini hinnangul on valitsuse otsus vastuolus riigivaraseadusega, mis kohustab valitsust riigivara käsutamisel tegutsema ausalt, läbipaistvalt ja kontrollitavalt.

„Riik ei saa anda ühele turuosalisele väärtuslikku maad ilma enampakkumiseta, sest see kahjustab vaba konkurentsi ja mõjutab turul tegutsevaid ettevõtjaid ebavõrdselt. Esialgse õiguskaitse kohaldamine näitab, et ka kohtu hinnangul võib maa andmine Eesti Energiale olla vastuolus riigivaraseadusega, samuti Euroopa Liidu õigusega ja kujutada endast keelatud riigiabi,“ leiab Blankin.

Kohus kohaldas esialgset õiguskaitset kiireloomulisena esialgu 30 päevaks, peatades Valitsuse 9. detsembri korralduse nr 404 kehtivuse ja seades Tootsi tuulepargi kinnisasjale keelumärke ASi Raisner kasuks. Menetlus jätkub halduskohtus.

Seoses valitsuse otsusega anda otsustuskorras ja ilma enampakkumiseta Tootsi Suursoo maa Eesti Energiale on kodumaiseid tuuletehnoloogia ettevõtteid koondav Tuuletehnoloogia Liit esitanud kaebuse Euroopa Komisjonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2016, 08:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing