Äripäev • 18 jaanuar 2017

Tootsi tuuleparki võib tabada Estonian Airi saatus

Soraineni advokaadibüroo vandeadvokaat Allar Jõks, Soraineni advokaadibüroo vandeadvokaat Allar Jõks, kes esindab vaidluses riigiga Nelja Energiat ja selle tütarettevõtteid.  Foto: Julia-Maria Linna

Riigi otsus eraldada Tootsi tuulepark Eesti Energiale on toonud kaasa pöördumise Euroopa Komisjoni poole ning kohtusse on läinud terve hulk tuuleenergia ettevõtteid, kes nõuavad otsuse tühistamist.

Ettevõtete hinnangul on riik andnud Tootsi Suursoo eraldamisel Eesti Energiale kuni 15 miljoni euro ulatuses riigiabi, milleks pole Euroopa Komisjonilt luba küsitud, rahandusminister Sven Sester on öelnud, et otsus on kooskõlas kõigi kehtivate õigusaktidega ja see ei ole riigiabi, kirjutab Postimees.

Soraineni advokaadibüroo vandeadvokaat Allar Jõks, kes esindab vaidluses riigiga Nelja Energiat ja selle tütarettevõtteid VV Tuulepargid, Aseri Tuulepark, Pakri Tuulepargid ja Hanila Tuulepargid, ütles, et näeb silmapiiril Estonian Airi uut vaatust. Ainus erinevus võrreldes Estonian Airiga on see, et siis ei kaevanud ükski eraettevõte riiki kohtusse, kuna sel turul puudus konkurents, mitte nagu praegu tuuleenergia turul.

Riigile kuuluv Eesti Energia on aga seisukohal, et erasektori tuuleenergia ettevõtete suur huvi Tootsi kinnistu vastu on seotud hirmuga taastuvenergiatoetuste meepoti lahjenemise pärast.

Jõks ütles, et soovitab valitsusel vaildus lõpetada ja panna kõnealune kinnistu enampakkumisele, mida taotleb ka Nelja Energia grupp, sest sellest ei kaota keegi, seal saab osaleda ka Eesti Energia ja riik hoiab nii vaidluselt raha kokku.

Loe pikemalt Postimehest.

 

Hetkel kuum