• Jaga lugu:

  Viisemann: kas ostame majanduskasvu võlaga?

  LHV Groupi suuraktsionär ja LHV pensionifondide juht Andres Viisemann ootab, et välisinvestoritele intresside maksmise asemel kasutab riik raha laenamisel ära kodumaise ressursi ja et mõeldakse hästi läbi, kuhu investeerida.

  "Oleks soodne ja meie riigis lausa revolutsiooniline lähenemine, kui kõigepealt kasutataks ära kohalikud ressursid. Milleks maksta intresse välisinvestoritele, kui kohalikud pangad ja pensionifondid peavad ise peale maksma, et hoida raha Euroopa Keskpangas?" kirjutas Viisemann oma viimases pensionifondide turuülevaates, kus võttis teemaks ka Eesti riigi kavatsuse laenu võtta. 
  Viisemanni sõnul on tema tiim teinud viimasel ajal tööd peamiselt investeerimisvõimaluste otsimisel Eestis, Lätis ja Leedus, kuna piirkonna keskmisest väiksem võlakoorem tähendab ka väiksemat riski. "Ma küll kahtlustan, et meiegi poliitikutel võib olla kiusatus osta majanduskasvu kasvava võlaga, kuid meil on veel mõnevõrra ruumi tasemeni, kus võlg muutub pidurdavaks," märkis pankur.
  Ta lisas, et loodab väga, et enne, kui minnakse rahvusvahelistelt turgudelt raha laenama, mõeldakse hästi läbi, kuhu investeerida ja mille peale kulutada, et investeering toodaks meile ikka tulu, mitte pidevat kulu.
  Jüri Ratase juhitav uus valitsus otsustas, et tuleb riiklik investeerimisprogamm, milleks võetakse ilmselt ka laenu. Investeeritakse 315 miljonit eurot 3 aasta jooksul: infrastruktuuri, elamumajandusse ja riigikaitsesse. Investeeringute rahaga ei kata riik jooksvaid kulutusi, väitsid uue koalitsiooni moodustajad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.