Äripäev • 10. jaanuar 2017 kell 11:45

Vaata Eesti parimaid pressifotosid

Ilukirurg ja tema looming.  Foto: Andras Kralla

Pressifotograafide liidu ja ajalehtede liidu žürii valis 991 foto seast 2016. aasta parima pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto.

Nominentide sekka jõudis kaks tööd Äripäeva fotograafilt Andras Krallalt. Üks foto näitab plastilise kirurgiakliiniku omanikku ja kirurg Jüri Kullamaad koos kliendiga pärast operatsiooni. Foto tehti loo jaoks, mis räägib ilukirurgide õitsvast ärist. 

Teine nomineeritud foto on seeriast, mis näitas, kuidas maksupettuses süüdistatud ning luksusliku eluviisi poolest tuntuks saanud ärimees Henry Kallas lõpuks Harju maakohtu ette astus, käel 50 000 dollarit maksev kell ning kuldse kuue saanud mobiiltelefon.l

Kategooriate lõikes võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli aasta pressifoto 2016. Žürii avalikustas nominendid, võitjad tehakse teatavaks pressifoto näituse avamisel ja auhinnad antakse üle ajalehtede liidu korraldataval pressipeol märtsi alguses. 

Žürii esimees oli ajalehtede liidu esindajana Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel. Fotosid hindasid veel fotograaf Raigo Pajula, Ringvaate reporter Jüri Muttika, Läti fotoajakirjanik Andris Kozlovskis ning Soome fotograaf Kaisa Rautaheimo.

Äsja presidendiks valitud Kersti Kaljulaidi esimene pressikonverents riigikogu hoone valges saalis.  Foto: Tairo Lutter / Postimees
Hetkel kuum