Äripäev • 23. jaanuar 2017 kell 12:41

Taavi Rõivast oodatakse Arsenali asjus aru andma

Taavi Rõivas oli tehingu ajal RKASi nõukogu esimees.  Foto: Andres Haabu, Äripäev

Riigikogu korruptsioonivastase võitluse erikomisjon kavatseb uurima hakata, kas Arsenali keskuse kinnistu müügi taga võis olla poliitilist korruptsiooni ning selleks kutsutakse ütlusi andma ka Taavi Rõivas, kirjutas Postimees.

Selle tarvis kutsus erikomisjoni juht Artur Talvik täna erikomisjoni ette Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) nõukogu esimehe Tarmo Porgandi, kes peab 2012. aastal toimunud müügitehingu kohta selgitusi jagama. Lisaks soovib komisjon rääkida ka Taavi Rõivasega, kes toona RKASi nõukogu juhtis.

Postimehega rääkinud Talvik rõhutas, et tegemist on juhtumiga, mida tuleks uurida, kuna praegune skeem viitab poliitilisele korruptsioonile.

Äripäev kirjutas eelmisel nädalal, et Rosimannus vormistas Singapuri ettevõtte kaudu ametlikuks enda osaluse Arsenali keskuses, mille kinnistu müüdi omal ajal IRLi ja Reformierakonna poliitikute otsuste tulemusel lühikese tähtajaga konkursil. Müügi ajal oli RKASi nõukogu esimees Taavi Rõivas ning ostjaks ettevõte, milles aastaid oli varjatult sees ka Rosimannus. Rosimannuse investeering oli optsioonina varjatud tema hea tuttava, investeerimispankuri ja kinnisvaraarendaja taustaga Aadu Oja nimele, kes on kaubanduskeskuse omanikfirma Arsenal Center OÜ juht ja üks omanikest.

Rosimannus põhjendas optsiooni sellega, et toona oli Tallinnas võimul linnapeana Edgar Savisaar. "Kogu arendus pidi toimuma täies elujõus Savisaare võimu all olevas Tallinnas ja meil puudus täielik kindlus, et minu erakondlik taust ei saa ettekäändeks linnavõimu erapoolikule suhtumisele, mis võiks kogu arenduse ja teiste projekti investorite huve kahjustada," rääkis Rosimannus Äripäevale.

Hetkel kuum