Äripäev • 24. jaanuar 2017 kell 13:11

Tallink sai kätte uue reisilaeva Megastar

Tallink sai Turu laevatehasest kätte uue reisilaeva Megastar.  Foto: Talllink

Täna andis Meyer Turku laevatehas Tallinkile üle maagaasil sõitva kiire reisilaeva Megastar, mis alustab peatselt Tallinna–Helsingi liinil.

Jaanuari lõpus Tallinna–Helsingi liinil alustav Megastar on Läänemere kõige moodsam reisilaev. Laeva keskkonnasõbralikkust ei suurenda mitte ainult veeldatud maagaasi kasutamine kütusena, vaid ka laevakere kuju, mis toob suure kütusekokkuhoiu, vahendas Tallink.

ASi Tallink Grupp juhatuse esimehe Janek Stalmeistri sõnul investeeris ettevõte uude laeva 230 miljonit eurot. Megastar on 212 meetrit pikk ning võtab korraga peale kuni 2800 reisijat. Laeva kiirus on 27 sõlme. 

Kuigi Megastar hakkab sõitma veeldatud maagaasiga, on see võimeline sõitma ka diislikütusega. Alus on ehitatud spetsiaalselt Tallinna–Helsingi laevaliini jaoks ning järgib kõiki heitgaaside seirealadele seatud nõudeid. Megastar on Euroopa Liidu kaasrahastatud.

Megastari esitletakse avalikkusele 27. jaanuaril Tallinnas.

Hetkel kuum