Eesti Gaas paisutas müügimahtu

Eesti Gaasil oli hea müügiaasta.  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 25. jaanuar 2017 kell 7:29

Möödunud aastal müüs AS Eesti Gaas 489 mln m³ gaasi, 2015. aasta võrdlusnumber oli 383 mln m³. Soodsa hinna toel kasvas gaasimüük aastaga 106 mln m³ võrra ehk umbes 28%.

Suurim juurdekasv tuli neljandas kvartalis, mil müüdi võrreldes 2015. aasta sama perioodiga 55 mln m³ enam gaasi.

Kodutarbijatele müüdi mullu maagaasi 59 mln m³ (2015. aastal 55 mln m³), äritarbijad ostsid aasta kokkuvõttes 430 mln m³ gaasi (2015. aastal 328 mln m³), aasta võrdluses oli kasv 102 mln m³. Surumaagaasi tarbimine transpordis kasvas aastaga 33% ehk 3,4 miljoni m³ pealt 4,5 miljoni m³ peale.

Elektrit müüs Eesti Gaas 14,4 GWh, elektri müügikogus kasvas aasta võrdluses 48% ja klientide arv ligi neli korda. „Meie elektrimüügi maht on praegu veel suhteliselt tagasihoidlik, kuid edasiminek on märgatav ja lootustandev," kommenteeris Eesti Gaasi tegevjuht Ants Noot.

Alanud aasta toob Eesti Gaasile ajaloolise teetähise – ettevõte hakkab veeldatud maagaasi ehk LNGga varustama jaanuari lõpus Tallinna–Helsingi liini uut Tallinki laeva Megastar.

AS Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga. Kontserni kuuluvad gaasitorustike ja rajatiste projekteerimisele ja ehitamisele spetsialiseerunud AS EG Ehitus ning jaotusteenust osutav AS Gaasivõrgud. Ettevõttele kuulub üle Eesti viis surumaagaasitanklat. Eesti Gaas annab tööd üle 200 inimesele, ettevõttel on 1600 äriklienti ja 42 000 koduklienti.

Hetkel kuum